Tarragona no recuperarà el volum de turistes previ a la pandèmia «fins d'aquí dos o tres anys»

El Patronat de Turisme ha presentat la guia de cara als pròxims mesos

El Patronat de Turisme de Tarragona continua fent passes «per generar confiança entre els potencials visitants de la ciutat en un escenari d'incertesa com l'actual». Aquest dilluns, 6 de juliol, la consellera de Turisme del govern municipal de Tarragona, Laura Castel, acompanyada pel cap del Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística d'Eurecat, Jordi Calabuig, han presentat el Pla de Contingència turística de Tarragona. Una de les conclusions que s'ha pogut extreure d'aquest document és que la ciutat no recuperarà el volum de turistes que tenia abans de la pandèmia fins d'aquí «dos o tres anys».

Modalitats com els creuers o la mobilitat per negocis patiran més, mentre que el turisme cultural o de sol i platja tornaran més aviat als nivells anteriors a la crisi sanitària. Calabuig ha valorat que Tarragona té «una oportunitat d'una reactivació més àgil» perquè és una ciutat «d'unes dimensions mitjanes, amb un turisme no massificat, amb diversitat d'espais dins el municipi i força ben adaptat a les demandes dels visitants». 

En el Pla de Contingència s'han proposat diferents mesures per adaptar la ciutat a la nova realitat en l'àmbit turístic, algunes de les quals ja estan en funcionament. Una de les propostes passa per «zonificar» les platges. És a dir, dividir-les i atorgar un ús específic a cada àrea. Castel no ha esquivat una de les patates calentes que té sobre la taula abans de la marxa i ha avançat que «s'ha posat en marxa per escollir un nou gerent del Patronat de Turisme». 

El Pla de Contingència s'ha elaborat a partir de la implicació de molts sectors de la ciutat, com són les diferents associacions de restaurants i hotels; així com entitats tan rellevants com la Cambra de Comerç, el Palau de Congressos o l’Autoritat Portuària, entre d’altres. El document ha estudiat l’atractiu de la ciutat; el màrqueting i la comunicació; la governança; la mobilitat; el suport a les empreses o la formació, entre d’altres. 

Aquesta és una de les conclusions a les quals han arribat durant l'elaboració del Pla de Contingència turística, que s'ha presentat aquest dilluns. El document, elaborat pels dos organismes, és una guia per als mesos vinents sobre actuacions a dur a terme. També busca involucrar tots els agents turístics en la governança turística, motiu pel qual s'han mantingut trobades amb el sector.

«Continuar sumant esforços entre el sector públic i el privat»

Segons han explicat els autors del document, els reptes estratègics del Pla de Contingència són els següents: «Optimitzar la governança turística i involucrar intensament als agents turístics; donar suport als agents del municipi vinculats a la cadena de valor del turisme; i orientar els recursos públics disponibles cap a un seguit d’actuacions que optimitzin l’escenari actual i generar confiança entre els potencials visitants de la ciutat».

Tal com ha apuntat la consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Laura Castel, «algunes d’aquestes mesures ja s’estan duent a terme i estan començant a donar els seus fruits».  Es refereix a l’anunci de Tarragona Turisme, a la gestió de les platges, a les taules de treball amb tots els sectors implicats durant el confinament, així com a «continuar sumant esforços entre els ens públics i privats», com a un dels eixos més destacats d’aquest pla, ha finalitzat Castel.

"Sorprenent resultat: TGN analitza les aigües residuals per saber l'impacte de la Covid" "Les platges de Tarragona en dades: aquestes són les que tenen més èxit"