Turisme confinat: Habiliten visites virtuals per la Tarraco Romana o els museus de la ciutat

La ciutat ofereix diverses propostes per Internet | Aquest dissabte és el Dia Internacional dels Monuments

Pocs haurien pensat que arribarien a veure alguna cosa similar al turisme virtual, a les visites en línia, a les sortides confinades. La realitat, però, és tossuda, i l'Ajuntament de Tarragona i el Patronat de Turisme han habilitat a través del web de Tarragona Turisme una finestra inèdita per obrir-se al món i celebrar el Dia Mundial dels Monuments i Llocs que té lloc aquest dissabte, 18 d'abril.

Sota la invitació 'Visita'ns des de casa', la ciutat vol obrir els seus tresors a qualsevol persona interessada a descobrir-los a través de la pantalla, i a reivindicar-se en una època difícil per a un territori que viu massivament del turisme, una font d'ingressos que enguany s'ha desplomat per força major. La Tarraco Romana, la Tarragona Modernista, la cultura local i la història de la ciutat aprenen a conviure i ja han fet el salt a la xarxa.

La ciutat no renuncia a reivindicar el seu valor turístic, històric i cultural a través de la xarxa

El noble saló de ball de la Casa Castellarnau, escenari dels fets luctuosos. | Tarragona Turisme

Les visites virtuals a les joies de la corona romana i espais emblemàtics de la Tarragona més recent com la casa Castellarnau o la Casa Canals es poden realitzar a només un clic a través del Museu d'Història, i el recorregut 'in situ' pels monuments Patrimoni de la Humanitat es pot realitzar en 3D i 360 graus a través del recorregut digital Tarraco 360.

De la mateixa manera, també és possible endinsar-se en un viatge en el temps de la Tarragona d'avui a la capital de la Tarraconensis imperial de fa dos mil anys a través de la realitat augmentada d'Imageen Tarraco, o deixar-se caure per les riques col·leccions arqueològiques i patrimonials del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), el d'Art Modern, el Museu del Port o, fins i tot, visitar els detalls de la Catedral del pla de la Seu.

Circ Romà de Tarragona | Miguel Cabrerizo

"❗Tarragona treballa per obrir ben aviat els mercadets" "🌹Activitats i un concurs per celebrar un Sant Jordi virtual al Port de Tarragona"