El Teatre Tarragona tanca indefinidament per precaució

La hipòtesi inicial de l'Ajuntament atribueix el despreniment a una errada d'instal·lació
La part superior del teatre s'ha desprès i ha arrossegat un tram de la cornisa | Toni Cabanillas

 

El Teatre Tarragona romandrà tancat fins a nou avís. Així ho ha afirmat la tinent d'alcalde i consellera de Cultura a l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, després d'una primera valoració dels desperfectes del despreniment d'aquest cap de setmana. «La principal hipòtesi és una errada durant la instal·lació de les planxes», ha explicat la consellera, si bé ha anunciat que «revisarem acuradament tota l'estructura per garantir que no es pugui tornar a repetir». Mentre s'allargui aquest procés de revisió en favor de la seguretat, l'espai romandrà tancat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La nit entre divendres 15 i dissabte 16 de febrer, es va desprendre una part de les planxes de cartó guix que hi ha sobre el passadís de l'amfiteatre del Teatre Tarragona, a una alçada aproximada de dotze metres. «Ens ha sorprès molt, estem impactats», ha valorat Floria, qui també ha demanat prudència. «Encara estem analitzant el que ha succeït, de manera que és aviat per confirmar si la hipòtesi és certa o establir una data concreta de reobertura», ha assenyalat. Fruit d'aquesta caiguda, un tram de la cornisa inferior ha rebut el cop i també ha quedat malmès. L'incident no va tenir conseqüències, en ocórrer de matinada quan el teatre era buit.

El despreniment al Teatre Tarragona va obligar a suspendre una obra i un concert

Begoña Floria ha aclarit que «el despreniment s'ha produït en un element ornamental, i en cap cas afecta els fonaments ni a l'estructura». En qualsevol cas, i atès a la impressió que genera la imatge, no ha dubtat a l'hora de qualificar la incidència de «greu». La consellera de Cultura ha mostrat la seva sorpresa pel fet que el teatre sigui un dels espais més joves de la ciutat, ja que «encara no té deu anys». Fruit d'això, encara està cobert pel període de garantia habitual, i l'assegurança es farà càrrec de les despeses de la reparació.

Com a mesura de precaució, l'Ajuntament va decidir tancar l'equipament i suspendre l'obra teatral prevista per la mateixa nit de dissabte, a càrrec de la companyia Dagoll Dagom, i el concert de l'Orquestra Camera Musicae previst per diumenge 23. Cap de les actuacions afectades tenen una nova data definida. Inicialment, el consistori ja va comunicar que la caiguda responia a una afectació localitzada, i que la resta de l'estructura no estava en perill. L'objectiu de l'Ajuntament de Tarragona és reobrir al més aviat possible l'equipament cultural de la Rambla Nova, un cop es pugui garantir novament la total seguretat del teatre.

També et pot interessar

"ATENCIÓ: Dos ferits en bolcar un cotxe a l'A-7" "El patiment d'una parella tarragonina atrapada a Ucraïna amb el seu nadó"