L'Ajuntament de Tarragona, disposat a permetre el 'topless' a les piscines municipals

La regidora d'Esports, Mary López (ERC), assegura que es revisarà la normativa per tenir en compte les recomanacions del Síndic de Greuges
La piscina del Serrallo, que queda al descobert a l'estiu, és una de les piscines municipals on es podria permetre el 'topless'. | Ajuntament de Tarragona

 

L'Ajuntament de Tarragona es planteja canviar la normativa i permetre el 'topless' a les piscines municipals. L'ordenança actual deixa clar que, per accedir a les piscines del Serrallo, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau o Campclar, s'ha d'utilitzar un vestit de bany llarg o de dues peces a més d'un casquet. «Per tal d'adaptar-nos a les recomanacions del Síndic de Greuges, revisarem la normativa i, si és convenient, la canviarem», ha expressat la regidora d'Esports del consistori, Mary López (ERC). 

Tarragona obre les portes a permetre el 'topless' a les piscines municipals

«La perspectiva de gènere és una de les línies bàsiques d'aquest govern i treballarem per tal que sigui una política transversal en totes les àrees de govern». Són les paraules de Mary López, regidora d'Esports de l'Ajuntament, després d'anunciar un «possible» canvi en la normativa dels banyadors per les piscines de titularitat municipal. 

López es partidària d'adaptar l'actual ordenança a les recomanacions del Síndic de Greuges, qui des de l'any passat insisteix en la importància d'incorporar en les normatives la perspectiva de gènere. «Tot i que es tracta d'una situació generalitzada a les piscines municipals catalanes, la prohibició de fer 'topless' és una limitació a la llibertat d’expressió de les dones», va dir el Síndic l'any 2018. 

En aquest sentit, López ha manifestat la «voluntat» del consistori de revisar la normativa i «adaptar-la a les recomanacions del Síndic». Per això mateix, si es creu adient, la prohibició de treure's la part superior del biquini a la piscina es retirarà. 

La normativa es va revisar l'any passat a càrrec de la regidora popular Elisa Vedrina

La normativa de les piscines municipals de Tarragona ja es va revisar l'any passat a càrrec de l'anterior regidora d'Esports, Elisa Vedrina. Aleshores, no hi va haver cap modificació referent a la prohibició de fer 'topless'. És per això que ara, Esquerra Republicana, es planteja canviar el document vigent i adaptar-lo a les recomanacions del Síndic i a la seva línia de govern. 

"⚠ ATENCIÓ: Crema una furgoneta en ple carrer a TGN!" "🚨 ALERTA: Els carteristes comencen a actuar a la Catedral de TGN!"