NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

El tornado dels Pallaresos ha deixat més de 50 afectats i 200 arbres caiguts

Aquest dijous se celebrarà un plenari extraordinari per abordar la situació, però des de l'Ajuntament asseguren que «tots els tràmits per demanar ajudes estan en marxa»

El tornado que va afectar la urbanització Pallaresos Park el passat diumenge dia 14 d'octubre ha deixat, finalment, més d'una cinquantena d'afectats i 200 arbres caiguts. Aquest és el recompte oficial de l'Ajuntament dels Pallaresos, que ha obert una base de dades per recopilar la informació de tots els veïns que necessiten ajudes. A més, des del consistori informaven que les incidències produïdes als carrers (fanals caiguts, danys en el paviment, etc) ja s'han solucionat. 

L'Ajuntament dels Pallaresos ja ha començat els tràmits per demanar la declaració de «zona catastròfica». De fet, aquest dijous, celebrarà un plenari extraordinari d'urgència per «pronunciar una Declaració Institucional» i «oficialitzar la reclamació d'ajudes a l'Estat per fer front a les destrosses», segons informava el batlle, Josep Maria Nolla.

Les més de 50 cases afectades es recuperen del tornado

Deu dies després del tornado que va provocar greus desperfectes a la urbanització Pallaresos Park, els veïns intenten refer-se a poc a poc. La majoria dels afectats s'han desplaçat fins a l'Ajuntament dels Pallaresos, on se'ls assessora i se'ls registra en una base de dades per tal de tramitar les ajudes corresponents. «44 persones ja han passat pel consistori i tinc coneixement que una dotzena més ho faran pròximament», deia el regidor d'Urbanisme i Serveis, Xavier Marcos. 

Mentre els carrers de la urbanització ja s'han reparat, els veïns treballen amb paciència per reconstruir tot el que el tornado va trencar. «Algunes parcel·les en tenen per bastants setmanes», apuntava Marcos. 

150 arbres caiguts eren dels boscos municipals de Pallaresos

El tornado que va arribar la nit del 10 d'octubre va provocar la caiguda de més de 200 arbres. Una quarta part, vora la cinquantena, es trobaven en parcel·les de particulars. Això va provocar greus desperfectes en alguns habitatges, així com destrosses als jardins. 

El gruix dels arbres caiguts, però, es trobava en boscos municipals, tal com informava l'Ajuntament. Més de 150 pins dels boscos que envolten la urbanització Pallaresos Park no van suportar la força del vent i la pluja. A mesura que passen els dies, la situació es va normalitzant en aquest municipi del Tarragonès. 

"VÍDEO: Els veïns del barri del Port esclaten al mig del ple de Tarragona" "FOTOS: Així és el creuer luxós ple de milionaris que és a Tarragona"