La campanya #TOtsCOntraelCOronavirus recapta 2.500 euros per als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII

La iniciativa ha estat impulsada per Jordi López, qui va perdre el seu pare al mes de març a causa del coronavirus
Jordi López amb Rosaura Reis, directora de processos de l'Hospital Universitari Joan XXIII. | Cedida
 

La crisi sanitària generada per la Covid-19 ha deixat històries humanes doloroses de les quals, malgrat tot, han sortit iniciatives solidàries. És el cas de la que ha impulsat Jordi López, un barceloní establert a les comarques tarragonines que ha vist com la malaltia s’emportava el seu pare, de 78 anys, sense poder-se'n d’acomiadar.

La impossibilitat que cap familiar acompanyés els malalts de Covid-19 ingressats als centres sanitaris va fer que en Jordi, de nom com el seu fill, morís sol, d’una pneumònia inicial associada a la Covid-19, sense poder dir adéu a la família, amb les conseqüències emocionals que un fet així comporta. 

«El meu pare vivia a Barcelona amb la meva mare; era una persona activa, inquieta, amb molt temps encara per gaudir de la vida. Als inicis de la pandèmia va començar a trobar-se malament, tenia febrícula… No semblava res important. La vida se’t capgira quan de sobte un dia et telefona el metge i et diu que el teu pare s’està morint i que no el pots veure ni acomiadar-te d’ell».

Jordi López, impulsor de la campanya TOCOCO amb Heidi Bertel i Rosalia Cepero, professionals sanitàries | cedida

 

Del dolor i la solidaritat, una campanya solidària que recapta 2.500 euros

Aquesta vivència tan crua i tan pròxima als efectes de la malaltia va impulsar el seu fill, un gran aficionat a les curses de muntanya, a engegar una iniciativa que compensés a altres persones afectades pel virus. Així va néixer #TOtsCOntraelCOronavirus, TOCOCO, com es fa conèixer, una campanya per recaptar diners destinats a la lluita contra la malaltia que ha aconseguit reunir un total de 2.500 euros que es repartiran a parts iguals entre els hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII de Tarragona.

En aquesta campanya, realitzada a través de les xarxes socials, han participat esportistes com Pau Capell, campió del món d’ultratrail o Agustí Roc, campió de curses de muntanya, així com l’atleta tarragonina Natàlia Rodríguez, o actors com Miquel Sitjar i Eva de Luis, entre altres.

"Som comerç TGN, la nova app dels comerços locals!" "El Festival REC prepara el vintè aniversari i obre convocatòries per algunes seccions"