La CUP veu «molt verda» encara l'execució de l'acord de pressupostos amb el govern municipal de Tarragona

Aquest dijous s'ha produït la primera reunió de seguiment entre l'equip de govern i les conselleres cupaires

La CUP i el govern municipal de Tarragona, format per ERC i En Comú Podem, han celebrat aquest dijous la primera reunió de seguiment de l'acord de pressupostos que van segellar el passat mes de desembre. Les regidores cupaires, Laia Estada i Eva Miguel, han valorat l'execució com a «molt verda, més del que ens agradaria». En roda de premsa, Estrada ha assegurat que «som conscients que la tramitació és lenta, però ens agradaria que hi hagués passes més desenvolupades». La portaveu de les anticapitalistes ha lamentat que «avui hem hagut d'aclarir alguns temes que no havien quedat clars durant la negociació».

t

Tot i la valoració feta, Laia Estrada ha afirmat que «hi ha aspectes positius on ja s'han fet passes com l'auditoria de pisos buits, que aviat tindrà el plec i de cara a l'estiu podria licitar-se». Un altre tema que han valorat de manera positiva és la internalització del contracte de la brossa, que segons la portaveu cupaire «ja disposa de plec tècnic i aviat podria veure's». La consellera anticapitalista ha manifestat la seva satisfacció pel projecte ja redactat de la primera fase del carril bici, l'adjudicació de 400.000 euros pel pla de xoc de millores a les escoles i per l'equiparació salarial, ja aconseguida, de les treballadores de les llars d'infants municipalitzades.

Altres aspectes que van en la bona direcció, segons Laia Estrada, són els ajuts a la rehabilitació dels habitatges permanentment desocupats, un tema en què ja s'estan treballant les bases tot i que resta pendent de tirar endavant amb la venda d'unes cotxeres municipals. Així mateix, hi ha el compromís del govern municipal de convocar la Taula de Gestió del Patrimoni abans de Setmana Santa i de dotar econòmicament la compra de taules i cadires per a ús de les entitats en un modificatiu de crèdit en el pròxim consell plenari. «Els temes no estan en l'estadi que nosaltres voldríem, però entenem que alguns requereixen consignació pressupostària i personal».

Acords que no han avançat

Per contra, però, la consellera Eva Miguel ha lamentat la manca d'accions pel que fa al desenvolupament de l'estudi de la qualitat de l'aire, l'informe integral de valor paisatgístic de la Budellera, així com les tasques de prevenció d'incendis a l'Anella Verda, més enllà de les franges de protecció. En relació amb la campanya de difusió de les ajudes contra la pobresa energètica, els 300.000 euros per a pressupostos participatius i el modificatiu de 100.000 euros per a beques menjador, Miguel ha destacat que «l'absència de la consellera Carla Aguilar-Cunill ha impedit que s'aclarís l'estat d'execució d'aquests acords».

Per això, han afirmat que demanaran una reunió amb la consellera Aguilar-Cunill per valorar aquests temes. Tampoc no han acabat d'aclarir el detall de la implementació dels acords relacionat amb l'increment pressupostari del pla educatiu d'entorn i el projecte educatiu de ciutat, motiu pel qual les cupaires han acordat amb el conseller Manel Castaño mantenir una nova trobada monogràfica sobre aquest àmbit ben aviat.

La CUP ha demanat als representants del govern municipal que han assistit a la reunió que els facin arribar la documentació de què s'ha parlat a la trobada d'avui, ja que els informes han estat de paraula. La pròxima reunió que mantindrà la CUP amb l'equip de govern serà a finals d'abril. En aquesta, han assegurat les conselleres cupaires, es podrà veure de forma més clara l'estat real del desenvolupament dels acords.

"🏠 L'eina amb la que TGN lluita contra la problemàtica del sensellarisme" "⛴ El patruller de l'armada espanyola 'Vigía' farà escala a Tarragona"