Els vehicles elèctrics arriben al Consorci d'Aigües de Tarragona

Enguany s'han incorporat a la flota dos turismes i quatre furgonetes, que permetran evitar l'emissió anual de 20 tones de diòxid de carboni
Enguany s'han incorporat a la flota del Consorci d'Aigües de Tarragona sis vehicles elèctrics. | TarragonaDigital

 

Els vehicles elèctrics ja han arribat al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). En el marc d'accions sobre el medi ambient i la sostenibilitat, el CAT ha incorporat dos turismes i quatre furgonetes que permetran evitar l'emissió de 20 tones de diòxid de carboni anuals. En els pròxims tres anys, la flota de vehicles elèctrics augmentarà fins als 36.

El director gerent de l'empresa, Josep Xavier Pujol, detallava que «la incorporació d'aquests sis vehicles és la primera acció del Pla de Renovació programat pels pròxims anys». El CAT ha contractat un servei de rènting, fet que els permetrà renovar la flota en la seva totalitat. L'any 2021, tots els vehicles del consorci tindran el motor elèctric. 

Dos cotxes, quatre furgonetes i carregadors elèctrics a les plantes del CAT

Els sis nous vehicles elèctrics del CAT ja estan en funcionament. Amb una capacitat per recórrer uns 250 quilòmetres amb una càrrega, «són capaços de cobrir el quilometratge diari d'un vehicle del CAT», explicava Andreu Fargas, cap de manteniment i gestió energètica. Els vehicles tindran un cost anual de 51.500 euros. 

El CAT ha instal·lat carregadors a les instal·lacions centrals, a l'Estació de Tractament de l'Aigua Potable (ETAP) i també al punt de captació, a Campredó. En total, són 11 punts de càrrega que serviran per abastir tots els vehicles de la flota. «Tindrem autonomia per tots els nostres vehicles», apuntava el director gerent. A més, els treballadors que tinguin vehicle elèctric propi podran carregar a les instal·lacions del CAT. 

El CAT ha instal·lat carregadors de vehicles elèctrics a les instal·lacions centrals de l'empresa. | TarragonaDigital

 

Tant a l'ETAP com a les instal·lacions centrals, el CAT ha instal·lat un carregador ràpid que permet carregar els vehicles en tan sols mitja hora. La resta són carregadors usuals, que donaran energia als vehicles durant la nit. «Tota la flota del CAT dorm aquí, per això, els cotxes i furgonetes es carregaran durant la nit perquè els treballadors de camp les tinguin preparats a primera hora», detallava el cap de gestió energètica. Els carregadors s'han finançat parcialment amb el Plan MOVALT Infraestructura, del Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital. 

Les tres plantes fotovoltaiques del CAT

A més de l'aposta pels vehicles elèctrics, el CAT completa les accions sobre el medi ambient i la sostenibilitat amb les tres plantes fotovoltaiques que té en règim de lloguer. Es tracta de les instal·lacions de Constantí, Perafort i Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant. Des que s'instal·lessin l'any 2013, les plantes han afavorit un estalvi d'emissions de diòxid de carboni de 2.784 tones. 

Els nous dipòsits que construeixi el CAT en els pròxims anys disposaran de plaques solars. 

"Aboquen fems a les portes dels jutjats de Tarragona" "ATENCIÓ: Ferit a l'AP-7 un conductor que triplicava la taxa d'alcoholèmia permesa"