NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Tarragona, a punt per a la XVI Marató de Donants de Sang

El 25 i 26 de setembre, i per primera vegada, el Palau Firal i de Congressos acollirà dues jornades de donació consecutives, per tal de garantir totes les mesures de seguretat

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona acollirà, els dies 25 i 26 de setembre, una nova edició de la Marató de Donants de Sang a la ciutat. Per primera vegada, la campanya se celebrarà durant dues jornades consecutives, divendres i dissabte de 9.00 a 21.00 hores, per tal de rebre de forma esglaonada els donants i, així, garantir totes les mesures de seguretat derivades de la Covid-19.

Enguany, es vol mantenir l’èxit de maratons anteriors amb el repte de superar les 400 donacions de sang al llarg dels dos dies. L’objectiu de la campanya, precisament, és incrementar les reserves sanguínies després de les vacances d’estiu, quan les donacions baixen de mitjana un 30 per cent.

Calen 1.000 donacions de sang al dia

Segons apunta el Banc de Sang i Teixits, cada dia calen 1.000 donacions de sang a Catalunya per tal d’atendre els pacients dels hospitals. A més, durant la tardor s’espera «una alta activitat transfusional» amb la represa dels tractaments i intervencions ajornats durant la pandèmia. Ara mateix només hi ha reserves per als pròxims 8 dies, quan el nivell òptim són 10.

Durant les dues jornades de la Marató de Sang a Tarragona es podrà fer donació de sang i també de plasma. Amb això, totes les persones que vulguin donar hauran de reservar cita prèvia a través d’aquest enllaç. La campanya 2020, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) del Departament de Salut, compta també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès.

"Clàssica a casa: Una orquestra de TGN tocarà en streaming des del Palau de la Música" "Avui és Santa Tecla! Ens apropem a la Catedral per endinsar-nos a la capella"