Yuhniversia, guanyadora de la 2a edició dels premis PortAutors

L'entrega de premis es va celebrar al Teatret del Serrallo que es va omplir de gom a gom per l'ocasió
La jove cantant, Yuhniversia, va guanyar el premi del jurat de la 2a edició del PortAutors | cedida
 

Yuhniversia, amb la seva veu tan dolça, va aconseguir captivar al jurat i els va portar a un viatge còsmic cap a la seva infància. La jove barcelonina, de només 24 anys, es va convertir en la guanyadora del premi del jurat. Aquest premi li garanteix una gira que li permetrà actuar en diferents festivals com JaVeus, Altacústic, Accents i a les festes de santa Tecla de l'any que ve. També actuarà a la tercera edició dels premis Port Autors.  

La cantant va escollir aquest nom fent referència a la idea que la música és una de les maneres que té l'univers de connectar amb el nostre 'jo' més essencial, més abstracte i més concret. En la seva música unifica la fantasia amb la vida quotidiana, i l'honestedat directa i literal amb la metàfora. Actualment, està treballant en la producció del que serà el seu primer àlbum 'Partículas, un autoretrat en forma de conte, on cada cançó representa una fase del cicle que l'empeny a seguir fent el que fa. 

Imatge dels finalistes de la segona edició premis PortAutors | cedida

Més premis i més guanyadors

Paral·lelament, també es va repartir el Premi del Públic i el premi Artista Local. D'una banda, el Premi del Públic se l'ha endut Mabel Flores amb un 50% dels vots. Les votacions d'aquesta categoria són populars i s'han fet al llarg d'aquesta setmana. Aquest premi consisteix en material d’enregistrament musical de la marca Focusrite, gentilesa de Zentral Media, patrocinadors del festival. Mabel Flores és una cantautora de Barcelona que ofereix una fusió d'estils amb molta sensibilitat i amb directes íntims i sincers. 

D'altra banda, el premi Artista Local se l'ha endut el tarragoní Ñekü i consisteix en un curs de formació de producció musical, gentilesa de Yamaha Music School, també patrocinadors del festival. Ñekü va néixer fa 3 anys i l'any passat va llançar el seu primer àlbum titular '36 Segundos', a principis d'aquest any han tornat a publicar una versió reeditada i ampliada de '36 Segundos'.

L'entrega de premis es va celebrar aquest passat diumenge, 17 de novembre, a les 18.00 hores al Teatret del Serrallo, que es va omplir de gom a gom d'espectadors que no es volien perdre aquesta gala i volien gaudir del talent dels sis finalistes de la segona edició de PortAutors. PortAutors és un festival consolidat que aposta pel talent musical de joves promeses d'arreu del país, on el públic es va entregar a les propostes musicals dels finalistes.  

"🎵 Tres artistes de TGN, a la final la mostra musical PortAutors 2019 aquest diumenge!" "❗🛴 POLÈMICA: Els patinets de lloguer 'apareixen' per sorpresa a TGN"