Torna el cicle «Dijous d’estiu» al Morell amb espectacles de dansa, música, teatre, circ i cinema

La 3a edició acollirà propostes culturals a la fresca del 2 de juliol al 3 de setembre, en diversos espais del municipi
Imatge d'un dels espectacles que es podran veure. | Cesar Font

Arriba al Morell la tercera edició del cicle «Dijous d’estiu», aquest any en un context adaptat a un estiu atípic, després de tres mesos en estat d’alarma. Tot i això, diversos espais del municipi acolliran una gran varietat propostes culturals en una edició ampliada que anirà del 2 de juliol i s'allargarà fins al 3 de setembre. La programació inclou espectacles de dansa, música, teatre, circ i cinema. Des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del municipi expliquen que «Des del Morell no volem deixar de gaudir de la cultura als carrers i places«.

Aquest any, el cicle de «Dijous d'estiu» es fusiona amb el PrimaverArt

Tradicionalment els espectacles que incloïa aquest cicle, són el cinema a la fresca, les havaneres o la música al jardí de l’Ajuntament, enguany s’hi afegeixen cites s’haurien d’haver vist en el marc de la sisena edició del PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del Morell. Amb la suspensió del festival per la crisi del coronavirus, algunes de les funcions de teatre, circ i dansa s’han reprogramat dins el cicle estiuenc del poble.

»D’aquesta manera podrem gaudir d’espectacles de gran qualitat i alhora ajudar les companyies en un moment complicat, ja que la cultura ha estat un dels sectors més afectats per la crisi de la Covid-19», indiquen les regidores de Cultura i Festes del consistori, Mònica Casas i Maria Jesús Valldosera.

Entrades gratuïtes i aforament limitat amb reserva prèvia

La diferència d'aquesta edició i per tal d'adaptar-se a la nova normalitat i poder respectar així les mesures preventives referents a la Covid-19, els actes tindran un aforament limitat i les entrades seran gratuïtes, però s’hauran de reservar per telèfon. La gestió es podrà realitzar trucant al 977 84 21 76, de 17.00 a 21.00 hores de dilluns a divendres. Un cop fet el tràmit i amb cita prèvia, es podran recollir les entrades a les oficines del Centre Cultural. 

Les entrades es poden demanar quinze dies abans de cada espectacle, i se’n podran reservar un màxim de quatre per trucada. Així mateix, cal tenir en compte que hi haurà distanciament entre cadires i que, com a màxim, podran seure juntes fins a quatre persones.

Programa «Dijous d'estiu» 3a edició 

Dijous 9 de juliol

- 22.00 hores als Jardins de l’Ajuntament: Al voltant de Clara Wieck-Schumann amb Accent>Ensemble

Accent>Ensemble, amb la soprano Cecília Aymí com a veu del grup, són un quartet de músics, amb veu, piano, clarinet i viola. Tots quatre són músics de les Terres de l’Ebre que aposten per a la difusió de la música clàssica europea. En aquesta ocasió s’han centrat en la figura de Clara Wieck, pianista i compositora del segle XIX que es casà amb Robert Schumann. Espectacle recomanat per a tots els públics.

Dijous 16 de juliol

- 22.00 hores a la Pista del PP1 (C/ Montserrat Roig): Áureo de la cia. UpArte

Espectacle de circ que, inspirant-se en la divina proporció i el número π, pretén submergir l’espectador en una atmosfera governada per l’harmonia i l’equilibri. Acrobàcies d’un alt nivell tècnic s’executen en un espai on les relacions entre objectes i persones van ser calculades amb precisió i argument. A Áureo res és arbitrari. Espectacle recomanat per a tots els públics.

Dijous 13 d'agost

- 22.00 hores als Jardins de l’Ajuntament: Ye Orbayu de la cia. Vaques

Orbayu és el nom que en asturià es dona a la pluja fina i persistent. Ye, també en asturià, és la tercera persona del singular del verb ser. Un espectacle de circ sense text i amb música en directe, humor i equilibris, on els actors intenten ser com aquesta pluja fina, persistent i penetrant, per amarar-ho tot al seu pas d’un verd somriure. La resta, poesia visual i “noves dramatúrgies de l’humor”. Espectacle recomanat per a majors de 8 anys.

Dijous 20 d'agost

- 22.00 hores als Jardins de l’Ajuntament: Havaneres amb Sons del Mar

Sons del Mar ens portarà la música més característica i nostrada de l’estiu, les havaneres. El grup reusenc repassarà tots els grans temes d’aquest gènere musical en una nit carregada de bona música. Espectacle recomanat per a tots els públics.

Dijous 27 d'agost

- 21.30 hores als Jardins de l’Ajuntament: Cinema a la fresca

Com cada edició, tindrem cinema a la fresca per a tota la família amb un dels films més taquillers de l’últim any. Espectacle recomanat per a tots els públics.

Dijous 3 de setembre

- 19.00 hores i 21.00 hores a l'Ajuntament del Morell: Escargots de la cia. Slow Olou

Espectacle de carrer amb poques paraules. Espectacle d’humor visual, de creació amb sensacions. Una experiència lenta i plena per a l’espectador. Hi ha temps per tot, en contraposició amb la societat que vivim. Poc a poc ens endinsarem en un món absurd i surrealista on el cargol ens acompanyarà durant tot el recorregut per viure una divertida experiència. Espectacle recomanat per a tots els públics.

  

- 20.00 hores a la Plaça Francesc Macià: Cafuné de la cia. Du’K’tO

La carícia com a gest relacional: una carícia dolça que en moments amaga sentiments de frustració, una carícia amarga que descobreix les intimitats més sinceres o una carícia juganera que desemboca a una infinitat d’aventures. L’equilibri harmònic entre aquestes avinences i desavinences és el que conforma les relacions humanes. Cafuné és un duet acrobàtic acompanyat per música en directe. Espectacle recomanat per a tots els públics.

"La Covid no els atura: Els Pets anuncien la Gira 20/20 amb concerts a Tarragona" "Agenda: El cicle 'Dijous d'estiu' del Morell es reformula amb actes del PrimaverArt"