NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Adjudicades les obres d'ampliació de la depuradora de la Pobla de Mafumet

Tindran un cost d'uns 2,3 milions d'euros

 

L'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA, ja ha adjudicat les obres que serviran per a ampliar i optimitzar el funcionament de la planta depuradora d'aigües que hi ha a la Pobla de Mafumet. Segons les xifres finals fruit de la recent adjudicació d'aquesta obra, en total s'invertiran uns 2,3 milions d'euros en els treballs de millora de les instal·lacions. Es preveu que les obres s'allarguin, aproximadament, deu mesos i que el seu tret de sortida es produeixi durant el primer semestre d'aquest 2019.

La depuradora d'aigües de la Pobla de Mafumet es troba activa des de fa catorze anys

La depuradora de la Pobla de Mafumet es va activar ara fa catorze anys, és a dir, a l'any 2005, i disposa d'una capacitat per tractar 1.000 metres cúbics d'aigua al dia. Des de la seva creació, dona servei a diversos municipis de la vall del Francolí: en concret, la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp.

El creixement urbanístic de totes aquestes poblacions en la darerra dècada, de les quals la depuradora de la Pobla de Mafumet tracta les aigües residuals, ha comportat que s'hagi convertit en una obligació l'ampliació d'aquestes instal·lacions.

En què consistiran les obres a la depuradora d'aigües de la Pobla de Mafumet?

Les obres d'ampliació de la depuradora, que aniran a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua, significaran un important augment de la capacitat de tractament de la planta, que podrà gairebé triplicar la seva capacitat actual: passarà dels 1.000 metres cúbics d'aigua diaris que depura avui, als 2.700 que podrà assumir un cop hagin acabat aquestes obres.

Gràcies a aquests treballs, s'ampliarà la zona de pretractament, el reactor biològic amb reducció de nutrients, s'habilitarà un nou espessidor de fangs i s'ampliarà el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga. Des de l'ACA asseguren que durant el període que durin les obres la planta podrà seguir operant amb normalitat.

També et pot interessar

Millora en el subministrament d'aigua a més de 500 persones de la Conca

El conseller Calvet demana «diàleg i transparència» a la Taula del Siurana

Inaugurada la depuradora de les Borges del Camp, amb una inversió de 2,5 MEUR

"CONSTANTÍ EN XOC: L'actual capellà va ser investigat per presumpta pederàstia" "ALERTA: Denúncien a Constantí que un gos va caure en un pou sense tapar"