L'Escola de Música Municipal del Morell obre preinscripcions del 22 al 30 de juny

L'oferta musical i educativa es manté gairebé idèntica i l'Escola s'adapta a les mesures i restriccions per la Covid-19
L'Escola de Música ofereix un llarg nombre d'instruments per a tocar i agrupacions musicals. | Cedida

Després d'un final de curs avançat i atípic a causa de l'emergència sanitària de la Covid-19, l'Escola de Música Municipal del Morell està preparant el pròxim curs 2020/21 en coordinació amb la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament i ha obert el període de preinscripcions per a alumnes de nou ingrés. El termini s'obrirà el dilluns 22 i s'allargarà fins al 30 de juny.

La gestió s'haurà de fer preferentment per internet, per evitar contactes i desplaçaments innecessaris, però existeix l'opció de fer-la presencialment amb cita prèvia. Per a consultar qualsevol altra qüestió, es pot contactar amb l'escola per telèfon, al 977 84 21 88, o per correu electrònic. També es pot cercar més informació a la pàgina web i al Facebook de l'Escola.

Música en família, agrupacions musicals obertes i un grapat d'instruments

Pel que fa a l'oferta formativa, el centre ha editat un llibret digital fàcilment consultable amb tota la informació. Entre les diferents opcions, destaca l'activitat de Música en família, unes sessions adreçades a infants de tres anys amb un adult acompanyant en què els petits descobreixen la música i aquesta els ajuda a consolidar vincles afectius amb la família.

També hi ha, com des de fa uns quants anys, agrupacions musicals, com la Red Bek, la Corpussió Perporal o el Grup Tradi, per a nois i noies de fins a divuit anys, o d'altres com l'Adultgroup. En les dues primeres s'hi pot participar sense haver estudiat o estudiar a l'escola de música. A més, hi ha el pla formatiu tradicional i un bon grapat d'instruments entre els quals triar: flauta travessera, guitarra clàssica, piano, violí, violoncel, timbal de gralles, percussió tradicional i moderna i bateria. D'altra banda, també hi ha grups corals, dels quals tres han estat anul·lats temporalment ja que agrupen molts infants.

L'Escola estableix la preferència de fer la preinscripció a través d'internet. | Cedida

L'Escola fa canvis per adaptar-se i pren mesures preventives per la Covid-19

El centre d'educació musical ha pres diverses mesures per tal d'adaptar-se a la situació actual i les possibilitats que permet i imposa la Covid-19. Així, s'han anul·lat temporalment els cors Piula, Cuereta i Mallerenga, que agrupen molts infants, s'han desdoblat els cursos que sobrepassaven les ràdios proposades pel Departament d'Educació i s'han buscat espais alternatius per a fer classes i així poder garantir el manteniment de la distància social. A més, s'afegiran quinze minuts entre classes per poder netejar i ventilar les aules i per evitar que l'alumnat es trobi al passadís, i s'oferirà l'opció de fer classes telemàtiques en cas que s'hagi de tornar a fer algun confinament temporal.

"Un ajuntament de TGN pagarà a tots els seus veïns per ajudar-los a combatre la crisi" "Vergonyós: 2 nits consecutives amb actes vandàlics en espais protegits del Baix Gaià"