El fals vídeo de l'explosió a Tarragona que tothom està compartint

Les imatges pertanyen a un incident similar que va tenir lloc l'any 2015 a la Xina, i que va provocar la mort de desenes de persones

Una forta explosió a l'empresa IQOXE del polígon químic sud de Tarragona ha deixat entre dos i quatre ferits. Els testimonis de l'espetec i la posterior dissipació d'etilens ha preocupat els veïns i les autoritats. Consegüentment, Protecció Civil ha activat l'alerta PLASEQCAT i recomana la ciutadania que «visqui prop de la zona que es confini preventivament fins a saber l'abast de l'accident». Les xarxes s'han omplert d'imatges que han servit per generar alarma entre la població i informar, conjuntament amb els mitjans, sobre el succeït.

No obstant això, s'ha viralitzat un vídeo que no té res a veure amb l'explosió d'aquesta tarda, sinó que pertany a un magatzem que contenia mercaderies perilloses a la Xina, a Tianjin, concretament. Els fets van tenir lloc l'agost del 2015 i hi van morir desenes de persones. Podria haver-hi més imatges i continguts audiovisuals falsos.

També et pot interessar

"🔴ALERTA: L'institut tarragoní denunciat per 'adoctrinament' per 40 famílies" "📸 Pau Ventura, guanyador del tercer concurs fotogràfic #Raconsipaisatges del Morell"