Una fuita d'etilè en una vàlvula fa activar el pla preventiu a la planta de Dow a la Canonja

S'ha fet sonar el senyal acústic de toc segur i el problema s'ha pogut solucionar sense més afectacions, segons la companyia

 

La detecció automàtica d'una fuita d'etilè en una vàlvula a la planta de Dow Derivats, a la Canonja, al Tarragonès, ha fet activar al matí d'avui dimecres, 30 de gener, el pla interior d'emergència i el senyal acústic amb caràcter preventiu.

Segons han explicat fonts de Dow, els fets han passat a les 10.35 hores i el pla s'ha desactivat quatre minuts després. S'ha fet sonar el senyal acústic de toc segur i s'ha pogut solucionar el problema amb mitjans propis i sense haver de lamentar afectacions personals ni materials, segons la companyia. La situació és de normalitat. 

Fuita de gasoil en un institut de Mont-roig

Fa tres setmanes, el passat 8 de gener, una fuita de gasoil va crear moments de tensió a l’Institut Antonio Ballester de Mont-roig del Camp, a la comarca del Baix Camp. Arran dels fets, els Bombers de la Generalitat van activar fins a cinc unitats, que van acudir al centre educatiu de forma immediata.

Els alumnes de l’aula més propera a la zona de calderes van ser evacuats cap a una altra classe, per prevenció, i els Bombers van detectar que el dipòsit de gasoil, destinat al sistema calefacció, era buit. El combustible, entre 200 i 500 litres, estava escampat pel terra de la sala.

Cinc dotacions de Bombers van anar fins a l'Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp | Google maps

 

Els Bombers netegen la sala, plena de combustible

Amb tot, el gasoil va anar a parar a la depuradora, a través de la reixeta que hi havia a la cambra de calderes. Els Bombers, per la seva part, van netejar el combustible de l’habitació i van buidar tota l’aigua que hi havia a les cisternes del lavabo per eliminar, en part, la forta olor a través de les canonades.

Els agents de bombers van avisar que l’olor de gasoil podia romandre en l’ambient de l’institut durant uns dies. La fuita, a més, va deixar el centre sense calefacció durant uns dies.

"FORMACIÓ: Restauració de mobles, català o costura, entre els nous cursos del Centre Cultural del Morell" "Demanen 7 anys de presó a l'acusat de violar una menor a Constantí"