NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Llum verda a l'Ecoplanta del Morell que comportarà una inversió de 250 milions

El departament de Territori i Sostenibilitat aprovarà l'autorització ambiental integrada que permetrà entrar en funcionament a la futura planta de biocombustible

Bones notícies per l'economia del municipi del Morell. El departament de Territori i Sostenibilitat ha donat llum verda a la futura planta de biocombustible que Enerkem i Suez té previst obrir al Morell. La inversió prevista per posar en marxa aquestes instal·lacions és de 250 milions d'euros. 

La notícia l'ha avançat el diari digital Tarragona21. El departament del govern català ha formulat la Declaració d'Impacte Ambiental del projecte en sentit favorable i ha aprovat la proposta de resolució d'atorgament de l'autorització ambiental integrada. Es tracta d'un pas molt destacat en la tramitació administrativa d'una planta que treballarà per a la minimització de residus.

Obtenció de metanol

L’empresa Ecoplanta Molecular Recycling Solutions, SL -del grup canadenc Enerkem i el francès Suez- se centrarà en l’activitat de valorització material de residus per a l’obtenció de metanol al terme municipal del Morell. La planta projectada preveu transformar 375.000 tones de residus en 265.000 tones de metanol, mitjançant craqueig i síntesi catalítica.

El gabinet de premsa de la conselleria ha explicat a TarragonaDigital que «l'autorització definitiva de la planta està pendent de la resolució definitiva d'atorgament de l'autorització ambiental integrada. No hauria de trigar perquè no s'han presentat al·legacions».

"'Al Sostre', de Nigel Planer, tanca la programació teatral del cicle Deprop del Morell" "❗Constantí veu la llum per poder tancar la problemàtica de les esquerdes"