El Morell i l'Associació Aurora impulsen un projecte mediambiental a tocar del riu Francolí

Es tracta del projecte de recuperació del bosc de ribera al voltant de la Granja dels Frares del Morell
L'indret on es duu a terme l'actuació se situa entre la desembocadura del riu Glorieta, on es troba la Granja dels Frares, i paral·lel al Francolí. | Cedida

 

L'Ajuntament del Morell i l'associació Aurora han impulsat un projecte de recuperació del bosc de ribera al voltant de la Granja dels Frares. El projecte té, segons han explicat des de l'associació, «dos objectius principals: d'una banda, la millora i consolidació del bosc de ribera i, de l'altra, la recuperació d'una séquia paral·lela al riu».

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals al Tarragonès. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

«La iniciativa contempla la retirada de la canya de la ribera del riu, fent el manteniment necessari per a evitar la seva reproducció. També realitzaran diverses plantacions per tal d'afavorir la consolidació del bosc de ribera que hi ha en aquest tram del riu Francolí. En segon lloc, s'impulsarà l'adequació d'una antiga séquia que va paral·lela al riu» han comentat els promotors d'aquesta iniciativa mediambiental. 

490 metres lineals de riu

Una part de les plantacions, al llarg dels 490 metres lineals de riu on s'està duent a terme l'actuació, tindrà lloc «en el marc d'una plantada popular, adreçada prinicipalment als morellencs però oberta a tota la ciutadania». Els treballs es van iniciar el passat mes de març i «tenen una durada prevista de nou mesos, durant els quals una brigada forestal del centre especial de treball de l'associació Aurora, integrada laboralment per persones amb problemes de salut mental. Aquest equip desbrossarà 7.400 metres quadrats de canyar i plantarà 1.800 plantes».

Els impulsors han volgut remarcar «el caràcter social del projecte. Implica la recuperació d'un tram del Francolí proper a la Granja dels Frares, un indret concorregut i conegut pels veïns del municipi del Tarragonès, El Morell. Pretenem aproximar les persones al riu, que puguin passejar, a peu i en bicicleta, pel Morell i, de la mà del riu Francolí, connectar amb pobles veïns». 

També et pot interessar:

"URGENT: Un ciclista ferit menys greu en un accident a Constantí" "ATENCIÓ: Un poble de TGN, el que crea més contaminació lumínica d'Espanya"