Cap d'Any i l'arribada dels Reis d'Orient, en la recta final del Nadal al Morell

La setmana passada, el Parc de Nadal i la representació dels Pastorets van ser els protagonistes

Les activitats nadalenques no s'aturen al Morell. Un cop passat l'equador i a punt d'encetar un nou any i de rebre els Reis d'Orient, el municipi continua celebrant un programa conformat per una trentena d'activitats. Aquesta darrera setmana el protagonista va ser el Parc de Nadal, que ha tingut lloc els dies 23, 24 i 27 al pavelló municipal. A més, els dies 16 i 18 el Teatre Auditori va acollir la representació dels Pastorets de Folch i Torres, a càrrec del Grup de Teatre La Sala del Morell.

Durant aquesta recta final de les Festes de Nadal, hi haurà la visita de l'Home dels Nassos, que arribarà aquest dimarts, 31 de desembre, a les 12 del migdia. A la nit, la celebració de Cap d'Any, amb el sopar i el ball de gala amb l'Orquestra Atalaia. Finalment, diumenge dia 5 de gener se celebrarà l'arribada dels Reis d'Orient i la cavalcada, a les 6 de la tarda, amb el tradicional repartiment de regals casa per casa.

El pròxim 5 de gener els Reis d'Orient arribaran al Morell i es farà el repartiment de regals als infants  | Ajuntament del Morell

El Parc de Nadal i els Pastorets, un èxit

Una de les regidories de Cultura i Festes, Ma Jesús Valldosera, destaca que el Parc de Nadal ha estat «molt concorregut al llarg de les tres jornades, amb activitats, tallers i atraccions per a tots els gustos i un ambient molt nadalenc». La també regidora de Cultura Festes, Mònica Casas, afirma que entre les activitats més destacades hi havia «les tirolines, les pintacares i també la bola de Nadal, com una bola de neu dins de la qual es realitzava un petit espectacle nadalenc per a un públic molt reduït».

Pel que fa a la representació dels Pastorets de Folch i Torres, el segon dia de funció es va fer un passi solidari, en què la recaptació, de 790 euros, s'ha destinat a La Muntanyeta. El Teatre Auditori es va omplir de gom a gom durant els dos dies de teatre, el dia de Sant Esteve i el dia 28. Aquesta versió dels Pastorets està personalitzada pels morellencs «amb un toc d'humor, que va fer que el públic connectés des del primer moment», explica Judit Fernández, regidora i membre del Grup de Teatre La Sala.

Imatge de l'activitat de la Bola de Nadal, al parc de Nadal del Morell | ajuntament del morell

A més per les festes de Nadal del 2009, fa just 10 anys, el grup teatral del poble va estrenar el Teatre Auditori amb una representació dels pastorets, de manera que enguany «aquestes representacions han estat molt especials, ja que fa una dècada que vam tornar a engegar l'activitat i que es va inaugurar el Teatre», diu Judit Fernández. De fet, «una setmana abans encara no sabíem si ho podríem fer al teatre i ens vam plantejar de fer-ho al pavelló», recorda.

"🎶 EMOTIU: Un centenar de persones canten a Forcadell des del bosc del Catllar" "🚵 El Morell, centre neuràlgic del ciclocròs català"