El Sindicat d'Estudiants reclama aturar la «criminalització de jovent i professors» per la denúncia al Morell

El col·lectiu exigeix que es desestimi el cas i assegura que defensarà els «drets democràtics»
El Sindicat d'Estudiants demana que s'aturi la «criminalització» després de l'acusació d'adoctrinament a l'IES Morell | google maps

El Sindicat d'Estudiants demana que s'aturi la «criminalització del jovent i dels professors» arran de les acusacions d'adoctrinament a l'Institut del Morell per part de l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB). L'entitat ha denunciat fins a deu instituts catalans al Síndic de Greuges aquesta setmana per passar l'enquesta d'un projecte d'investigació sociolingüística de la Universitat de Lleida (UdL). En el qüestionari, finançat pel Ministeri d'Economia, es feien diverses preguntes, com ara si els alumnes eren independentistes. En un comunicat, el sindicat estudiantil exigeix que es desestimi la denúncia i assegura que defensarà els «drets democràtics» i el de «l'autodeterminació». També considera que la denúncia és un «atac de la dreta espanyola contra l'escola catalana».

Un total de quaranta famílies van presentar, aquesta setmana, una denúncia al Defensor del Poble contra l'Institut del Morell. Les famílies denunciaven «les reiterades mostres de falta de neutralitat i adoctrinament» de la direcció i part dels professors. La polèmica s'arrossega des del passat mes de novembre, quan el grup de recerca 'Llengua i Educació' de la Universitat de Lleida va passar una enquesta als alumnes de 3r i 4t d'ESO on se'ls preguntava pel seu grau d'afinitat amb la independència de Catalunya. 

Davant la denúncia, el consell escolar de l'institut va emetre un comunicat negant les acusacions d'adoctrinament i assegurant que «a l'institut no es fa política, a l'institut s'educa». El comunicat explicava que la «línia marcada per l'equip directiu i seguida pel professorat és de respecte a la diversitat ideològica, tant de l'alumnat i del professorat, com de les famílies» i que «sempre s'ha afavorit l'intercanvi de posicions i el diàleg».

"💥🔴URGENT: Els Mossos escorcollen 2 seus de l'empresa IQOXE per l'explosió" "🎭L'espectacle familiar 'La gallina dels ous d'or' arriba al Teatre Auditori del Morell"