L'activista Andreu Curto, condemnat a un any de presó

L'Audiència Provincial de Barcelona el responsabilitza de delictes de danys i coaccions
Andreu Curto, d'esquena, assegut durant el judici a la Ciutat de la Justícia, el passat mes d'octubre. | TarragonaDigital.com
 
 

La secció vuitena de l'Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat la condemna a l'activista Andreu Curto, el qual s'enfrontarà a una pena de presó d'un any. Al jove tortosí se li atribueixen delictes de danys i coaccions, per participar en un piquet que va intentar tancar un hotel del barri barceloní de Sants, durant la vaga general del 29 de març del 2012.

Curto, condemnat a un any de presó i a pagar una multa

L'activista tortosí serà condemnat, finalment, a un any de presó, després que la Fiscalia en demanés un total de quatre. La proposta que es feia, no va prosperar, ja que es va absoldre a Curto del delicte de desordres públics, fet que també ha confirmat l'Audiència.

Així doncs, després del judici que va tenir lloc el passat 6 d'octubre en el jutjat número 13 de Barcelona, se li va imposar una pena d'un any de presó. A més, també va ser condemnat a pagar una multa de set euros al dia durant quatre mesos, a la qual se li suma el pagament de 1.268,53 euros per danys causats.

El tribunal no ha estimat el recurs d'apel·lació de la defensa de l'activista

La defensa de l'activista Andreu Curto va presentar un recurs d'apel·lació, en què argumentava que el responsable de l'establiment que ell va intentar tancar va entrar en contradiccions en la seva primera declaració i que els Mossos que van declarar no eren en el lloc dels fets. A més, criticava que no s'aportés la gravació de les càmeres de seguretat per atribuir-li els fets, uns arguments, tots ells, que han estat desestimats pel tribunal. 

 

Els grups de suport seguiran donant suport a Curto en els judicis pendents

Els grups que han recolzat a Curto, #AndreuAbsolució i Alerta Solidària, han anunciat poc després de la confirmació de presó per a l'activista per part l'Audiència Provincial de Barcelona, que rebutgen la sentència i li seguiran donant suport en els dos judicis que té pendents sobre els fets ocorreguts aquella mateixa jornada.

"ACTUALITZACIÓ: Dos ferits en un accident a l'N-420, a Corbera d'Ebre" "ÚLTIMA HORA: Un ferit greu en bolcar un camió a les Terres de l'Ebre"