L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha d'indemnitzar dotze veïns pel soroll de tres locals

El consistori ha de pagar dos mil euros a cada denunciant i ha de resoldre en tres mesos els problemes i molèsties que generen els bars
El consistori ha de pagar dos mil euros a cada denunciant | Cedida

 

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha condemnat a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a indemnitzar els 12 veïns del carrer Miguel de Cervantes que denuncien estar patint molèsties i danys morals, durant anys, per sorolls de la música, els crits i les baralles dels clients, de tres locals d'oci del seu carrer, La Ruta, Pierrot i Fòrum. La sentència diu que s'han vulnerat «drets fonamentals relatius a la intimitat personal i familiar i a la inviolabilitat del domicili per inactivitat de l'administració». La jutge ha fallat a favor dels veïns, als quals l'Ajuntament haurà de pagar 2.000 euros a cadascun, i dona al consistori 3 mesos per resoldre els problemes de soroll que es denuncien.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Condemnats a pagar 2.000 euros a cada denunciant

La jutge del contenciós 2 de Tarragona «ha ordenat» a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar que adopti les mesures necessàries, en un període de tres mesos, per acabar amb el soroll dels tres locals d'oci del carrer Miguel de Cervantes, que els veïns han denunciat i que els provoquen molèsties des de fa anys. També exigeix inspeccions als locals, controls de l'aforament, sobretot els caps de setmana, i mesuraments acústics sense preavís als domicilis dels veïns més pròxims als locals per comprovar si «les immissions il·legals han cessat». 

L'auto també estableix controls estrictes dels horaris de tancament i que s'obrin expedients sancionadors als locals d'oci que els incompleixin i també si incompleixen les normatives de soroll. La jutge conclou que «s'adoptin les resolucions administratives oportunes, inclòs el plantejament de traslladar els bars fora del nucli urbà».

La magistrada demana el trasllat de la sentència ferma a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona per si el cas fos constitutiu d'un delicte contra el medi ambient i es pot «incoar investigacions penals» als propietaris dels bars, a l'alcalde i els regidors, per «deixadesa de funcions» davant les «reiterades denúncies» que se'ls van dirigir sobre els sorolls i les molèsties que provocava als veïns l'activitat dels locals. «És en la seva suma una conducta negligent i per omissió», conclou la magistrada del contenciós. 

 

Setze anys de queixes

Les primeres denúncies contra l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar per les molèsties que causaven als veïns aquests tres locals es remunten a l'any 2003. Els veïns van tornar a presentar queixes al consistori l'any 2006 i ho han continuat fent fins a l'any 2017 «successivament». L'agost de l'any passat es va presentar un requeriment a l'Ajuntament per part dels veïns, amb un llistat d'actuacions que ajudessin a millorar la convivència.

Es demanava als locals que reduïssin els sorolls, que no es permetés la instal·lació de terrasses al carrer, que la Policia Local controlés la zona totes les nits per evitar desordres públics i baralles, o que es reparessin les parets que s'embrutaven i es danyaven per part dels clients dels bars. Els veïns també demanaven indemnitzacions de 2.000 euros per danys morals i 500 euros més per aquells que més ho han patit. 

"Enxampat amb més de 120 kg de peix per vendre'l il·legalment a l'Ebre" "El Homrani reivindica els vincles de les famílies davant la despersonalització de la tecnologia"