L'Ajuntament de Tortosa ha enderrocat dues cases per obrir una zona de passeig entre l'absis i la Suda

El consistori renova i instal路la nous serveis de clavegueram, aigua, enllumenat i telecomunicacions
Imatge de les obres, a la zona del parc del Castell | Ajuntament de Tortosa

L'Ajuntament de Tortosa ha enderrocat des d'aquest estiu dos immobles en estat de ru茂na al carrer dels Capellans per obrir una nova zona de passeig entre la pla莽a de l'Absis i el Castell de la Suda. Els treballs d'urbanitzaci贸 del parc del Castell, situat al voltant dels peus de la Suda, el carrer Costa del Castell i carrer dels Capellans, assegura el consistori, permetr脿 tamb茅 millorar la imatge de l'entorn. Els treballs van comen莽ar a l'estiu amb els enderrocs. A hores d'ara l'actuaci贸 continua amb la renovaci贸 integral i instal路laci贸 de nous serveis, com els de clavegueram, aigua, enllumenat, electricitat, telefonia i telecomunicacions.

Aquest dilluns mat铆, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roig茅, ha visitat l'espai i ha assenyalat que es tracta d'una actuaci贸 que ha de fer front a diverses complexitats t猫cniques, ja que se situa en uns terrenys amb una orografia complicada, als peus del castell, que suposa un gran desnivell. A m茅s, l'accessibilitat amb maquin脿ria no 茅s f脿cil perqu猫 el barri del Castell compta amb carrers molt estrets que en dificulten l'arribada. No obstant aix貌, l'alcaldessa ha remarcat que l'objectiu 茅s 芦crear aquest nou entorn a la part superior del barri del Castell, donant continu茂tat al passeig de Ronda al vessant est de la Suda禄, fet que tamb茅 suposa una actuaci贸 important per recuperar urban铆sticament el barri.

2.800 metres quadrats de terreny i 670.000 euros

L'espai del parc del Castell ocupa prop de 2.800 metres quadrats de terreny. L'actuaci贸 compta amb un pressupost de m茅s de 670.000 euros, amb finan莽ament tamb茅 dels fons Feder del Pla de Foment Tur铆stic de la Generalitat de Catalunya. Un cop finalitzada, tamb茅 inclour脿 la resta d'imatges creades per l'il路lustrador Ignasi Blanch a partir de diversos personatges hist貌rics de Tortosa.

Paral路lelament, a la part inferior del barri del Castell tamb茅 est脿 previst que en les pr貌ximes setmanes comenci una altra actuaci贸 urban铆stica per completar l'arranjament de carrers al voltant del nucli antic. Concretament, est脿 previst millorar el carrer Jurista Miralles, que connecta el carrer del Vall amb la pla莽a dels Estudis. Suposar脿 la transformaci贸 en un sol nivell, amb l'eliminaci贸 de les barreres arquitect貌niques existents, i completar脿 l'actuaci贸 que s'ha fet tant a la mateixa pla莽a dels Estudis com al carrer de la Merc猫 i carrer Sant Felip Neri, al voltant del nou Palau de Just铆cia.

Tamb茅 et pot interessar

"馃懏 La nova app d'Amposta per avisar la policia en cas de robatori" "馃挵 脷LTIMA HORA: Cau un 4t premi de la Loteria de Nadal a les Terres de l'Ebre!"