Els jutjats de Tortosa també desperten amb fems a la porta

L’acció s’ha repetit als jutjats de Tarragona i a arreu de Catalunya
Imatge dels fems a les portes dels jutjats de Tortosa. | Twitter @CDRTortosa

 

Els jutjats de Tortosa han despertat, el matí d’aquest dilluns, 3 de desembre, amb fems a davant de les seves portes. Així, les escales de l’edifici judicial, ubicat a la plaça dels Estudis de la capital del Baix Ebre han quedat plenes de femta després que diversos individus l'aboquessin aquesta matinada. Es tracta d’una acció que han reivindicat els Comitès de Defensa de la República (CDR) i que s’han repetit en diversos jutjats d’arreu de Catalunya, i que porta per nom #MerdadeJustícia.

A través de les seves xarxes socials, el CDR de Tortosa ha reivindicat que «les Terres de l’Ebre no volem aquesta merda de justícia i d’aquesta manera hem manifestat la merda de justícia de l’Estat espanyol». El missatge va acompanyat de la imatge de l’entrada dels jutjats, i a on a l’últim esglaó, just abans de la porta, hi ha un munt de fems i un cartell on s’hi pot llegir «#MerdadeJustícia».

L’acció s’ha repetit a Tarragona i a arreu de Catalunya

A les comarques de Tarragona, l’acció s’ha repetit a les portes del Palau de Justícia de Tarragona. Als jutjats tarragonins, a més, a banda dels fems també s’hi han abocat deixalles. La situació també s’ha donat a altres jutjats catalans, com a Girona, Figueres, Sabadell, Vic, Manresa, Solsona i Vilanova i la Geltrú. Aquesta acció coincideix amb el 40è aniversari de la Constitució espanyola, i s’han utilitzat etiquetes com «40 anys de vergonya» i «40 anys d’injustícia espanyola». «Sents pudor? És la pudor de la merda de justícia» o «Tot fa pudor. Persones innocents preses, exiliades i represaliades» són alguns dels missatges que han acompanyats les publicacions dels CDR d’arreu de les comarques de Catalunya, reivindicant l’acció.

"TRÀGIC: Mor un dels avis atropellats a l'Ebre dimecres passat" "La DO Terra Alta, en contra de la construcció de tres nous parcs eòlics"