NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Enxampen dos menors que simulaven ser sordmuts per demanar diners a Tortosa

Els adolescents solien recaptar entre 60 i 100 euros al dia

Agents de la Policia Local de Tortosa van detenir ahir, dijous 13 de desembre, dos menors d'edat que es feien passar per sordmuts i demanaven caritat pels carrers de la ciutat. Els adolescents, dos germans de 17 i 15 anys i veïns d'Elx, havien arribat a recollir entre 60 i 100 euros cada dia en nom d'una entitat falsa.

Els joves van ser identificats pels comerciants de l'eix comercial de Tortosa, que van sospitar del seu comportament i van alertar els agents de la Policia Local, a través del canal de Whatsapp compartit que tenen en aquesta ciutat, l'Antena Comercial.

Així doncs, segons fonts municipals, els joves recollien diners per a una suposada associació de sordmuts fictícia, actuaven ensenyant un paper amb el logotip de l'entitat de sordmuts o persones amb discapacitat, i demanant una col·laboració econòmica que es movia entre 2 i 3 euros, però que en algun cas va arribar als 5 euros.

La custòdia dels menors recau en un germà de 20 anys

El passat dijous, la Policia Local va aconseguir localitzar-los a dos punts diferents de la ciutat: un, a la plaça d'Alfons XII, i l'altre, al mercat municipal. Com que es tracta de dos adolescents, menors d'edat, els agents van comprovar a qui requeia la custòdia: un germà gran, de només 20 anys, qui presumptament podria ser el suposat ideòleg de les accions dels seus germans.

D'aquesta manera, i com a responsable dels dos adolescents, ha estat el jove de 20 anys el que ha passat a disposició judicial; a l'espera que el pròxim dimarts 20 de desembre, sigui jutjat per un delicte d'utilització de menors per a la mendicitat.

El germà gran, de 20 anys, serà jutjat per un delicte d'utilització de menors per a la mendicitat  | cedida

"Impulsen un Observatori de la Sequera i un viver de cria d'ostra autòctona a l'Ebre" "Troben una tortuga babaua amb hipotèrmia a Deltebre"