ERC denuncia irregularitats a l'abocador de Tivissa

Xavier Arbó, portaveu d'ERC, afirma que a l'abocador, «la vergonya de la comarca», hi arriben residus il·legals des de tota Catalunya
El debat queda obert perquè ara Esquerra presentarà una moció al pròxim plenari del Consell Comarcal. | Flickr

 

Esquerra Republicana i el PDeCAT, les dues formacions majoritàries de la comarca de la Ribera d'Ebre, han obert un cop més la polèmica del sempre controvertit l'abocador de Tivissa. I tot fa pensar que el debat no acabarà aquí, ja que Esquerra Republicana de la Ribera d'Ebre presentarà una moció al pròxim plenari del Consell Comarcal per demanar responsabilitats.

Esquerra denúncia manca de legalitat i transparència

Xavier Arbó, portaveu d'ERC i alcalde de Benissanet, denúncia en declaracions al Canal Terres de l'Ebre que l'abocador «no és pas comarcal», sinó que s'hi aboquen residus «de manera il·legal des de mitja Catalunya». A més, el polític riberenc recorda que l'abocador va ser construït en etapa de Pujol i que no hi ha gens de transparència al voltant d'aquesta infraestructura tan emblemàtica a la zona, que defineix com «la vergonya de la comarca».

Arbó ha fet aquestes declaracions tot i assistir, fa uns dies, a una reunió que va organitzar el mateix director de l'abocador per parlar amb tots els alcaldes de la Ribera, el Priorat i la Terra Alta, que comparteixen l'abocador mitjançant un consorci. Jordi Jardí, alcalde de Tivissa, del PDeCAT, no comparteix l'opinió d'Arbó i assegura que l'abocador compleix amb tota la normativa i que cada camió que accedeix a l'abocador ho fa gràcies a una fitxa que proporciona l'Agència Catalana de Residus, que permet especificar la procedència dels camions i qui els ha autoritzat per abocar la deixalla.

Xavier Arbó defineix l'abocador de Tivissa com la vergonya de la comarca | Canal Terres de l'Ebre

 

Un incendi estrany a l'abocador de Tivissa

Arbó assenyala amb estranyesa que aquest diumenge, 26 d'agost, es va produir un incendi a l'interior del recinte i sospitosament els Bombers no van poder entrar a apagar-lo perquè els operaris els van dir que ja estava controlat. Aquest fet ha complicat encara més la qüestió, i Arbó reclama més proves perquè no està convençut que els residus que alberga la instal·lació entrin de manera controlada.

Davant aquestes crítiques, Jordi Jardí, que assenyala que «es deuen al fet que hi ha eleccions, i Esquerra sempre s'ha caracteritzat per aprofitar aquesta infraestructura per obtenir-ne rèdits polítics». Esquerra també denúncia que els responsables del Consorci de residus de Tivissa no han fet públics els informes de la planta durant els dos últims anys, però Jardí no es mostra preocupat «sempre que  la gestió sigui modèlica».

"ATENCIÓ: Una comarca tarragonina ofereix casa gratuïta per atreure nous professionals" "VÍDEO: El vídeo que ha gravat Lewis Hamilton en un poble emblemàtic de Tarragona"