El Delta de l'Ebre finalitza el tractament contra la plaga de mosca negra

L'increment de recursos ha permès realitzar un tractament més respecte a l'any passat
Pla general de l'helicòpter amb el qual s'ha aplicat el larvicida | ACN
 

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha efectuat aquest dimarts el sisè i últim tractament de la temporada per combatre la plaga de la mosca negra al tram català de l'Ebre. Enguany, els tècnics han pogut aplicar un tractament més al riu respecte al 2019.

L'organisme ha disposat d'una dotació econòmica de 850.000 euros per tractar les plagues de la mosca negra i el mosquit, aportats, principalment, per la Generalitat així com la Diputació de Tarragona. L'increment dels recursos destinats, segons el president del COPATE, Joan Alginet, ha permès ampliar les actuacions.

Com en anteriors ocasions, en el tractament d'aquest dimarts s'ha abocat a set punts del riu Ebre entre Ascó i Tortosa, 2.100 litres de larvicida biològic BTI. La primera actuació d'aquest 2020 va tenir lloc el mes de febrer, fet que hauria permès reduir la generació de larves i evitar que es convertissin en adults.

"Indignant: Multitudinària festa sense distància ni mascareta a l'Ebre" "Alerta: Detecten un brot de Covid-19 en una residència de discapacitats a l'Ebre"