La Generalitat aportarà 18 MEUR per millorar el minitransvasament de l'Ebre

La inversió, repartida en els pròxims quatre anys, suposa l'import de la meitat de les actuacions previstes pel CAT
Els operaris treballant en el lloc de l'avaria de la canonada del CAT a l'Ampolla | acn

El Govern ha aprovat avui la inversió de 18 milions d'euros en la millora del servei d'abastament d'aigua del minitransvasament de l'Ebre que presta el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) atorgarà una subvenció directa a favor d'aquest ens repartida durant els pròxims quatre anys: 4,8 milions aquest 2020; 7 milions el pròxim 2021; 5 l'any 2022; i els 1,51 milions restants el 2023. La inversió suposa l'import de la meitat de les actuacions previstes pel mateix CAT en matèria de millora de la qualitat de l'aigua tractada, garantir el subministrament i reduir la possibilitat d'alteracions al servei per «afecció d'agents externs».

Aquest dimarts, precisament, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va tornar a posar en qüestió la continuïtat del minitransvasament de l'Ebre al Camp de Tarragona després que la rebentada d'un tram de canonada a l'altura de l'Ampolla el passat divendres deixés sense servei durant pràcticament dos dies 63 municipis i 26 empreses abonades.

"🔴 ATENCIÓ: Nou pacte de govern a l'Ajuntament de Tortosa" "❗El PSC descarta donar suport a una moció de censura a Tortosa"