La Guàrdia Civil intervé 500 cadups il·legals fondejats a la costa del Delta de l'Ebre

Els cadups estaven fondejats i no estaven senyalitzats | Els agents van retornar al mar 200 exemplars de pop que estaven atrapats
La Guàrdia Civil intervé 500 cadups il·legals fondejats a la desembocadura de l'Ebre | Cedida
 

 

Agents del Servei Marítim Provincial i del Destacament de Protecció de la Natura del parc natural del Delta de l'Ebre de la Guàrdia Civil de Tarragona han intervingut una partida de 500 cadups fondejats il·legalment davant de la desembocadura de l'Ebre. 

L'operació va tenir lloc al vespre del passat dimecres, 7 d'agost. Una tripulació de l'embarcació 'Río Francolí', que formava part del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Tarragona, estava vigilant les costes del litoral del Delta de l'Ebre i estava realitzant tasques relacionades amb la protecció de l'ecosistema i dels recursos marins, així com, tasques de control i d'inspecció de l'activitat de la flota pesquera van detectar, a uns quinze metres de profunditat, que hi havia calats arts il·legals sense identificar i sense senyalitzar. 

Uns 200 exemplars de pop de roca es van retornar al mar

Després de navegar i comprovar la zona, davant de la costa d'Alcanar, van descobrir una nova línia d'aparells també sense identificar i sense senyalitzar i, a més a més, d'uns 400 cadups. Aquests aparells poden causar greus riscos per a la navegació, ja que, s'utilitzaven a una profunditat prohibida i no estaven senyalitzats ni amb boies, ni amb senyals d'abalisament ni amb plaques identificatives.  

En finalitzar el procés de recuperació de les arts, es van intervenir un total de 500 cadups i en van retornar al mar més de 200 exemplars de pop de roca que estaven atrapats al seu interior.

El cadup està prohibit durant els mesos d'estiu

El 'cadup o catufol' és un art de pesca destinat a la pesca selectiva del pop de roca i el seu us està prohibit durant els mesos de juny, juliol i agost, que és quan aquesta espècie es reprodueix. Les arts intervingudes van quedar dipositades als ports de Torredembarra i Sant Carles de la Ràpita a disposició del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. 

També et pot interessar:

"Riba-roja d'Ebre recupera els forns d'oli de ginebre, els més importants de la Península" "Els contraris a l'abocador de Riba-roja se senten enganyats i decebuts pel Govern"