Troben tretze gossos abandonats, desnodrits i malalts a Tortosa

Hi havia dues femelles i onze cadells a la urbanització de Sant Bernabé, a Jesús
La Guàrdia Civil troba onze cadells de gos abandonats a Tortosa | GC

La Guàrdia Civil ha donat auxili dues femelles de gos adultes i onze cadells que estaven abandonats amb símptomes de desnutrició i malalts, a la urbanització de Sant Bernabé, de la localitat de Jesús a Tortosa.

L'actuació es va produir a principis de la setmana passada quan agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Tortosa, prestaven serveis d'orientació a la protecció de la flora i fauna pel terme municipal de Jesús, quan van ser alertats per uns veïns perquè hi havia gossets bordant tota l'estona.

En una zona pròxima, van ser vistes les dues femelles en actitud agressiva, fet que demostrava que estaven protegint els cadells. Després de rastrejar una zona de matolls van ser localitzats diversos gossets amb símptomes de desnutrició i possibles malalties. Tot seguit, es va contactar amb la protectora d'animals Engrescats d'Amposta, per donar suport en l'operatiu de la Guàrdia Civil. 

Buscaran persones interessades en la seva adopció

Un cop examinats els animals per part del personal tècnic de l'associació, es va recomanar l'aplicació immediata d'un tractament d'higiene i sanitari als animals. Aquests han quedat en poder de l'associació ebrenca, que s'ocuparà de buscar persones interessades en la seva adopció. 

Aquest tipus d'actuació estan encaminades a salvar la vida dels animals, ja que en estat salvatge disposen de poca esperança de vida i en cas d'arribar a l'edat adulta, es reproduiran sense cap mena de control, generant greus incidents entre la població canina. 

Com que no és l'única actuació que s'ha produït a la zona, s'ha posat en coneixement del consistori de la localitat per crear mecanismes oportuns amb l'objectiu d'evitar el creixement incontrolat d'animals en aquestes circumstàncies.

"❗Concentració multitudinària a Xerta per exigir la llibertat de Carme Forcadell" "❗Lamenten que només s'acabin jutjant dues persones pel Cas Castor"