L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar impartirà tres nous cicles formatius

Es tracta dels cicles de Vela amb aparell fix, Vela amb aparell lliure i de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo
 
Una imatge d'arxiu del port pesquer de l'Ametlla de Mar. | Tarragonadigital

 

L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) oferirà tres nous cicles formatius de grau mitjà. Es tracta dels estudis de Vela amb aparell fix i Vela amb aparell lliure, a més del de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo. Aquest darrer també s’oferirà a Cambrils (Baix Camp) i ja s’imparteix en cinc centres més del litoral català.

Tres nous cursos a l’Escola de Capacitació Nauticopesquera

Els estudis s’impartiran gràcies a l’acord signat aquest divendres entre la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i la d’Educació, per promoure la formació professional de les activitats relacionades amb la mar en el marc de l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030.

Refermar la formació en el sector nàutico-pesquer

Segons han explicat des del Govern, la voluntat també és refermar l’Escola de Capacitació Nauticopesquera com a centre de referència pel que fa a la formació i la titulació dels professionals del sector nàutico-pesquer i de busseig de Catalunya. Així, el centre continuarà amb l’organització i impartició de formació nauticopesquera i certificats d’especialitat de la Marina Mercant, amb la col·laboració de les Confraries de Pescadors i altres entitats representatives del sector.

Moment de la signatura amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. | ACN

 

Des de les dues conselleries també s’ha contemplat oferir formació complementària, voluntària i gratuïta als alumnes de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera, als que estudien Cultius marins a l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, i als del cicle de Manteniment de vaixells d’esbarjo dels instituts dependents del Departament d’Educació.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha afirmat que amb aquest acord «es vol deixar constància dels interessos comuns que comparteixen tots dos departaments a donar continuïtat a aquest model únic d’escola, que compta amb la participació de dos Departaments, i de la voluntat de les parts de mantenir una col·laboració de profit mutu».

Recerca, innovació i transferència en el sector

Per la seva part, el titular d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que el Departament té la voluntat que en el camp de la formació professional l’Escola de Capacitació Nauticopesquera sigui el lloc en el qual es desenvolupi la recerca, innovació i transferència de coneixement en l’àmbit nàutico-pesquer.

Des que l’any 1997 es va reestructurar l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, unes 50.000 persones han participat en la formació per a l’obtenció de títols professionals, més 150.000 han obtingut titulacions per a l'exercici de la nàutica d'esbarjo, i 5.700 han obtingut la titulació acadèmica dels cicles formatius de graus mitjans i superiors que ofereix l’Escola, segons dades d’Educació.

"ATENCIÓ: Entren a robar amb una arma blanca i s'emporten 4.000 euros a Deltebre" "🔴 Dos conductors borratxos tenen un accident a l'AP-7 tarragonina"