Móra la Nova cancel·la la Festa Major i el Casal d'Estiu per quatre positius en Covid-19 al municipi

També s'ha tancat la Llar de Jubilats | Hi ha 30 persones confinades preventivament
Móra la Nova cancel·la la Festa Major, el Casal d'Estiu i tanca la Llar de Jubilats | Google Maps

L'Ajuntament de Móra la Nova, a la Ribera d'Ebre, ha pres unes dràstiques decisions després de detectar quatre nous positius en Covid-19 al municipi i que més de 30 persones estiguin confinades preventivament. El consistori ha decidit suspendre la Festa Major d'enguany, que s'havia de celebrar a finals de juliol i principis d'agost, per Sant Domènec. A més, també ha cancel·lat la darrera setmana del Casal d'Estiu i s'ha tancat la Llar de Jubilats.

Des de l'Ajuntament asseguren que ha pres la decisió «atesa la situació actual a la nostra població, amb quatre positius en Covid-19 i més de 30 persones confinades a casa», amb l'objectiu de «minimitzar el risc de propagació del virus». El consistori afirma que ha sigut una decisió «molt dura i trista de prendre», però que és «del tot necessària» per a la seguretat de tots els veïns i veïnes. L'objectiu final, diuen, és preservar la salut de tothom. 

D'altra banda, l'Ajuntament de Móra la Nova ha anunciat algunes mesures d'higiene per evitar la propagació del virus. Tal com ja es va fer durant el confinament, la brigada municipal està treballant per desinfectar dues vegades al dia el mobiliari urbà, els carrers i els parcs infantils. 

Des del Departament de Salut asseguren que els positius de Móra la Nova no conformen un brot, sinó que són casos aïllats. Tot i això, l'Ajuntament demana als ciutadans que extremin les mesures de seguretat i que segueixin les recomanacions sanitàries que dictin les autoritats.

"Atenció: Salut detecta nous casos de Covid-19 en un altre poble de Tarragona" "Urgent: Augmenten els casos de Covid-19 en els brots actius a l'Ebre"