La Plataforma Trens Dignes demana que bonifiquin els bitllets dels Talgo des de l'Aldea

Volen les mateixes condicions que tenien amb els Euromed que s'aturaven

La Plataforma Trens Dignes ha reclamat a la Generalitat que bonifiqui el preu del bitllet dels Talgo des de l'Aldea tal com feien amb els Euromed que s'hi aturaven i que van deixar de fer-ho des de l'entrada en funcionament de la variant de Vandell√≤s el passat 13 de gener. Segons ha explicat la portaveu de l'entitat, Montse Castell√†, despr√©s de reunir-se amb la Generalitat a la seu de Territori, la mesura seria aplicable a sis combois que ja fan parada en aquesta estaci√≥ i ¬ęmitigaria¬Ľ la p√®rdua dels quatre Euromeds que ja no hi presten servei. La plataforma tamb√© ha demanat a la Generalitat que es puguin destinar algunes de les unitats 449 de Mitja Dist√†ncia que actualment operen a les comarques de Girona a les Terres de l'Ebre.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not√≠cies de la teva poblaci√≥ i de tot Tarragona, gratis al teu m√≤bil. Fes clic aqu√≠!

Segons Castell√†, si la Generalitat estava disposada a assumir el cost amb del preu dels bitllets dels Euromed, aproximadament en un 50% (fins als 12 euros), tamb√© ho hauria de fer amb els Talgo, uns trens que ja s'aturen a l'Aldea, a difer√®ncia dels Euromed. La companyia va descartar seguir-ho fent des de l'entrada en funcionament de la variant de Vandell√≤s per no restar competitivitat al trajecte entre Barcelona i el Pa√≠s Valenci√†, segons denuncia la Plataforma.

Un altre avantatge d'aquesta mesura, segons la portaveu de l'entitat, √©s que els Talgo s√≠ s'aturen a Tarragona, a difer√®ncia de l'Euromed, que va fins a l'estaci√≥ del Camp de Tarragona, on no hi ha tants usuaris. Amb tot, Castell√† ha assegurat que la Generalitat ¬ęha vist b√© la idea¬Ľ, ja que a m√©s, permetria fer el trajecte amb Barcelona en unes dues hores i es podria aturar a m√©s pobles.

La Plataforma Trens Dignes tamb√© ha reclamat a la Generalitat que es destinin a l'Ebre algunes unitats del model 449 de la vintena que disposa Renfe i que actualment opera el servei de Mitja Dist√†ncia entre Barcelona i Portbou. Segons la portaveu, el Govern s'hi ha comprom√®s i ha afegit que ajudaria a fer el servei ¬ęm√©s digne¬Ľ i no haver de posar tant l'accent en l'alta velocitat o el servei Avant de Barcelona i Tortosa.

Castell√†, d'altra banda, ha lamentat que Renfe no √©s que estigui ¬ępoc a favor sin√≥ gaireb√© en contra¬Ľ de les seves demandes. ¬ęDels tres ens que gestionen el servei ferroviari (Adif, Renfe i Generalitat), nom√©s ens podem reunir amb la Generalitat. Tot i tenir coses amb qui no coincidim, ens entenen i ens atenen i hi tenim relaci√≥ de bilateralitat¬Ľ, ha subratllat Castell√†, que ha criticat que en set anys que la plataforma est√† activa nom√©s s'hagi pogut trobar una vegada amb la companyia.

Per √ļltim, despr√©s de la protesta de diumenge passat, la portaveu e la plataforma no descarta tornar a repetir la manifestaci√≥ si despr√©s de l'1 de mar√ß no hi ha hagut una millora. Segons ha detallat Castell√†, els horaris que va facilitar la companyia amb motiu de l'entrada en vigor de la variant de Vandell√≤s s√≥n vigents fins a aquella data.

"ūüĎŹ L'element Patrimoni de la Humanitat de l'Ebre que augmenta la seva protecci√≥" "‚ôĽ GRAN ACCI√ď: Recullen 10 tones de residus a la badia dels Alfacs"