L'Ajuntament d'Amposta presenta un pressupost de 28,5 milions d'euros

Les inversions arriben al mili贸 d'euros
L'Ajuntament d'Amposta presenta un pressupost de 28,5 milions d'euros | Diputaci贸 de Tarragona

L'equip de govern d'Amposta ha presentat aquest dimarts la seva proposta de pressupostos pel 2020. Els comptes pugen fins als 28,5 milions d'euros, un 33% m茅s que els d'enguany, i s'haurien d'aprovar en el ple d'aquest divendres, on ERC t茅 majoria absoluta. L'alcalde de la ciutat, Adam Tom脿s, ha explicat que l'increment s'explica perqu猫 el 2018 van 芦trencar la regla de la despesa禄 i perqu猫 s'ha incl貌s 芦un pr茅stec pont de cinc milions d鈥檈uros entre l鈥橝juntament i Fussmont per a gestionar la resid猫ncia de gent gran禄. Tamb茅 hi ha previstes inversions per valor d'un mili贸 d'euros i una partida de 80.000 euros per a habitatge p煤blic.

Segons ha informat l'Ajuntament d'Amposta, els pressupostos del 2020 preveuen una reducci贸 de 110.000 euros d'ingressos derivats de l'IBI r煤stic i un increment d'un mili贸 d'euros per ingressos provinents d鈥檃ltres administracions, principalment per programes de Pol铆tiques Actives d鈥橭cupaci贸 i del Fons Feder. Quant a despeses de personal, el pressupost registra un augment de l'11%, motivat per l'increment que ha suposat la llei que permet als agents de la Policia Local jubilar-se als 60 anys i tamb茅 per l'augment de les pol铆tiques actives d'ocupaci贸.

En mat猫ria d'inversions destaquen els 515.000 euros de la quarta fase de l'enllumenat, que rebran una subvenci贸 del fons Feder; els 200.000 euros de substituci贸 i millora del clavegueram vinculats al Pla 脷nic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat, o els 96.000 euros per a la construcci贸 d'un nou bloc de 130 n铆nxols al cementeri municipal.

Tamb茅 hi haur脿 30.000 euros per a l'arranjament de la carretera al Poble Nou. 芦L'Ajuntament d'Amposta i l'Ajuntament de la R脿pita ens vam comprometre a posar una partida pressupost脿ria per fer millores a la carretera mentre no arribi l'aprovaci贸 del Pla Zonal de Carreteres de la Diputaci贸禄, ha explicat Tom脿s. Des de Sant Carles de la R脿pita aportaran 50.000 euros m茅s a arranjar aquesta via.

"馃憦BONES NOT脥CIES sobre la lluita contra la regressi贸 del Delta de l'Ebre" "鉂 L'oposici贸 de les entitats de la Terra Alta frena dos dels nous parcs e貌lics"