NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

El professorat d'un institut de Tortosa se suma al dejuni pels presos polítics

Una dotzena de docents de l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa fan vaga de fam

 

Una dotzena de docents de l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa s'han adherit al dejuni diürn iniciat pels professors de l'Institut Dertosa i subscriuen el manifest que van presentar fa uns dies. El dejuni es fa quatre dies en solidaritat amb la vaga de fam d'alguns dels presos pel procés. Aquest dejuni va començar dimecres i acabarà dilluns vinent. Els professors, «en solidaritat als presoners polítics en vaga de fam», estan fent un dejuni d'aliments sòlids, entre les vuit del matí i les vuit del vespre.

El professorat convida a la ciutadania a sumar-s'hi

Els equips docents conviden a tot el claustre dels centres, les famílies dels alumnes i a la ciutadania en general a secundar-lo. Els professors defugen «la neutralitat» perquè «només serveix al fort», i defensen la seva «responsabilitat com a ciutadans i docents» d'actuar «davant la greu decisió que han pres alguns líders civils i polítics actualment empresonats».

Es realitzaran activitats en paral·lel

A banda de la vaga de fam, el personal docent també realitzarà diverses activitats en relació a la defensa de les llibertats. Posaran a disposició la sala d'actes del centre educatiu, en horari de tres de la tarda a vuit del vespre. En aquest horari es farà un cinefòrum amb projeccions de pel·lícules i documentals vinculats a la defensa de les llibertats i la lluita pacífica pels drets civils.

Entrada de l'IES Baix Penedès del Vendrell. | BP Diari

 

Altres zones del Camp de Tarragona s'hi han sumat

Altres indrets tarragonins també s'han sumat a la iniciativa en solidaritat als presos polítics. En la mateixa línia, el personal docent de l'Institut Baix Penedès al Vendrell, també es van sumar el dejuni pels presos polítics. En aquest cas seria per relleus, on un professor no menja cap aliment sòlid en un dia, i l'endemà un altre professor li agafa el relleu i tampoc infereix res. A Llorenç del Penedès, els membres del consistori no realitzaran el tradicional sopar de Nadal, amb l'objectiu de recolzar la iniciativa dels presos polítics.

"ALERTA: Enxampen dos menors que simulaven ser sordmuts per estafar a Tarragona" "Impulsen un Observatori de la Sequera i un viver de cria d'ostra autòctona a l'Ebre"