Les pintures rupestres de Cabra Feixet augmenten la seva protecci贸

Moltes de les utilitzacions actuals de la zona es veuran greument afectades
Protegeixen l'entorn de l'abric de pintures rupestres de Cabra Feixet | Pinterest / Ambotes Diana i Pep

El Govern ha aprovat delimitar 脿rea de protecci贸 a l'entorn de l'abric de pintures rupestres de Cabra Feixet, al municipi del Perell贸, declarat B茅 Cultural d'Inter猫s Nacional (BCIN) i reconegut com a Patrimoni de la Humitat per la Unesco. La delimitaci贸 requerir脿 demanar autoritzaci贸 pr猫via al Departament de Cultura per efectuar a la zona des de remocions i excavacions del terreny que afectin el subs貌l. Tamb茅 en el cas d'activitats extractives, ordenacions per potenciar l'煤s p煤blic de l'espai 鈥攖ancaments de protecci贸, 脿rees de visita, retolaci贸 o plantada i tala d'arbres鈥, arranjar o obrir camins, anivellar terrenys aix铆 com reparcel路lar i canviar l'煤s de les finques afectades, alguna de les quals al terme ve铆 de Tortosa.

A m茅s, tamb茅 es prohibeixen les activitats esportives d'escalada, aix铆 com l'acampada i l'encesa de fogueres a les 脿rees de la zona arqueol貌gica. Tampoc es podr脿 alterar l'espai si afectat el sentit ambiental i els valors paisatg铆stics de la zona arqueol貌gica i el seu entorn de protecci贸, aix铆 com el suport geol貌gic on es troben les pintures, 芦sempre que no estiguin justificades per raons arqueol貌giques禄, i es prohibeix la instal路laci贸, en el mateix entorn de protecci贸, de 芦noves禄 infraestructures el猫ctriques i d'altres conduccions visibles que alterin greument la contemplaci贸 del jaciment.

Situat a l'oest del terme municipal del Perell贸 i prop del de Tortosa, als peus del morral de Cabrafeixet i a uns 100 metres per sobre del barranc de les Nines, l'abric es troba tamb茅 dins de l'脿rea natural protegida pel Pla d'Espais Naturals (PEIN) i la Xarxa Natura 2000 de les Serres de Card贸 Boix. S'hi conserven tretze figures, tot i que algunes de les restes de pintura en petites concavitats immediates no s贸n clarament identificables, dins de l'anomenat estil naturalista o llevant铆: des de representacions de c茅rvols, cabres aix铆 com la figura d'un gran arquer al costat dels animals. Tamb茅 s'ha identificat una figura humana d'estil semiesquem脿tic. Es tracta d'un dels conjunts prehist貌rics conservats m茅s antics i rellevants del territori.

"鈾 GRAN ACCI脫: Recullen 10 tones de residus a la badia dels Alfacs" "馃殔鉂 'NI UN TREN MENYS': L'Ebre aixeca la veu exigint m茅s freq眉猫ncies i un transport digne"