Simulen la pèrdua total de subministrament elèctric, incendis i una inundació a la central nuclear d'Ascó

L'exercici anual ha suposat l'activació de la situació 2 del Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona
Imatge de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, amb la xemeneia fumejant a la dreta i els dos reactors a l'esquerra | ACN

La central nuclear d'Ascó ha simulat la pèrdua total de subministrament elèctric a les dues unitats, així com diversos incendis i una inundació per una fuita a la presa de Mequinensa en l'exercici anual que posa a prova els plans d'emergències i la resposta dels agents implicats. El simulacre ha començat a un quart de deu del matí amb la pèrdua del subministrament elèctric exterior i, posteriorment, a l'interior i dels sistemes de refrigeració. L'operador de la central, ANAV, ha arribat a declarar la categoria IV, d'emergència a l'emplaçament, del Pla d'emergència Interior. Per la seva banda, el CSN ha activat els grups de suport de la Sala d'Emergències i el centre de gestió d'emergències s'ha traslladat al centre alternatiu (CAGE).

En aquesta situació simulada, l'organisme ha recomanat al CECOP la declaració de la Situació 2 del Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA), establint el control d'accés a la instal·lació i, preventivament, confinant la població resident en un radi de deu quilòmetres. L'exercici ha finalitzat cap a un quart de tres de la tarda.

Un succés d'aquestes característiques seria classificat amb el nivell 2 —'incident'— a l'Escala de Successos Nuclears (INES).

També et pot interessar

"❗ Els veïns de Poblenou del Delta, farts per «la carretera de la vergonya»" "🚨ATENCIÓ: Detecten problemes al sistema d'avís d'incidents nuclears al Priorat i l'Ebre"