Tres dels terroristes visitaven habitualment un local de prostitució d'Alcanar

Un client i una prostituta van poder identificar a Younes Abouyaaqoub, Mohamed Hychami i Youssef Aalla després dels atemptats de Barcelona i Cambrils

 

Younes Abouyaaqoub, Mohamed Hychami i Youssef Aalla, tres dels terroristes que van instal·lar-se al xalet d'Alcanar per preparar els atemptats de Barcelona i de Cambrils del passat mes d'agost tenien uns vicis que no lliguen molt amb la seva devoció religiosa. Segons s'ha conegut ara d'un informe de la Guàrdia Civil, que s'inclou en el sumari de la investigació del cas i que ha recollit el diari El Periódico, els tres joves visitaven habitualment un prostíbul de l'antiga N-340 al terme municipal d'Alcanar.

Així ho van declarar davant dels investigadors de la Guàrdia Civil que participen en les investigacions, un client d'aquest local i també una de les noies que hi treballa. Els dos van reconèixer sense problemes als tres terroristes i van explicar que moltes nits abans dels atemptats, durant l'estiu de 2017, s'havien deixat veure en aquest local i havien tingut sexe amb les noies del prostíbul. Els dos testimonis només han pogut identificar als tres joves, tot i que pot ser que altres dels membres de la cèdula terrorista hi haguessin anat. El que segons detalla la Guàrdia Civil en el seu informe, el que ara per ara és considerat el líder intel·lectual dels atacs, l'imam de Ripoll Abdelbaki Es-Satty no va ser vist en cap ocasió al local.

Dissimular per evitar aixecar sospites

Tot i que ara ja és tard per saber què motivava als tres terroristes visitar el prostíbul d'Alcanar, en la tradició islàmica existeix la Taqiyya, que permet als musulmans dissimular la seva radicalització davant d'altres persones, fent alguns dels pecats més prohibits, si això permet atacar millor la societat occidental i als «infidels». Els hi permet beure alcohol, consumir drogues i anar a locals de prostitució sí això fa que puguin dissimular els seus objectius finals, tal com han explicat fonts de la lluita antiterrorista a TarragonaDigital.

Fonts policials també han explicat que aquest mètode d'enganyar encara complica més la prevenció terrorista perquè no permet detectar la radicalització dels potencials terroristes. Des del DAESH fins i tot s'han fet crides als seus mujahidins a deixar d'anar a les mesquites i resar en llocs privats per evitar ser interceptats o detectats per la policia els mesos abans de cometre atemptats.

Els tres terroristes, morts

Aquestes informacions s'ha pogut conèixer ara després que el jutge que porta el cas, Fernando Andreu, hagi aixecat el secret de sumari i totes les declaracions que s'han fet a testimonis durant els darrers mesos d'investigació s'hagin fet públiques. D'aquests documents també s'ha sabut que dos dels terroristes es van poder empadronar a Alcanar i gaudir d'ajuts socials de l'ajuntament d'aquest municipi del Montsià i també d'on van treure el material per fabricar explosius, entre altres detalls dels avanços de la investigació. Younes Abouyaaqoub va morir abatut pels Mossos a Subirats després de quatre dies fugint de la policia, Mohamed Hychami va morir abatut la nit de l'atac de Cambrils i Youssef Aalla va ser trobat, també mort, sota la runa del xalet d'Alcanar.

Notícies relacionades:

— Especial de TarragonaDigital dels atemptats

11-S a 17-A, els gihadistes des de Tarragona

— La casa del terror d'Alcanar, on va començar i acabar tot

"ATENCIÓ: Cau un camió per un terraplè de 10 metres a l'Ebre" "Nous detalls de la casa d'Alcanar, el polvorí dels terroristes de Cambrils"