El 85% dels estudiants de la URV han pogut seguir la docència a distància

El campus Terres de l’Ebre de la URV oferirà el doble grau d’Educació Infantil i d’Educació Primària el proper curs
La URV implanta un doble grau a l'Ebre | Cedida

El campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), situat a Tortosa, oferirà el curs 2020-2021 el doble grau d'Educació Infantil i Educació Primària, segons ha aprovat aquest dijous el Consell de Govern de la institució. El doble grau consta de 366 crèdits que es cursen en 5 anys, el darrer dels quals correspondran a pràctiques externes. A més, s'incrementaran les places dels graus que tenen més demanda. També es posarà en marxa la Càtedra Uriach de Nutracèutica.

El doble grau d'Educació Infantil i Educació Primària habilita per ser docent en centres escolars de titularitat pública o privada tant en l'etapa d'educació infantil (de 0 a 6 anys) com de primària de (6 a 12 anys) i obre la porta a altres possibilitats laborals en l'àmbit educatiu.

Pel que fa als estudis de grau que podran assumir més alumnes són els de Comunicació audiovisual, Educació social, Enginyeria biomèdica, Enginyeria informàtica, Enginyeria química, Fisioteràpia, Màrqueting, Nutrició humana i dietètica, Pedagogia, Periodisme, Psicologia, Publicitat i relacions públiques i Química. A la vegada, es redueix el nombre de places en cinc ensenyaments.

Nova càtedra

Per altra banda, es posarà en marxa la Càtedra Uriach de Nutracèutica, que tindrà per objectiu promoure els nutracèutics i els seus efectes en la salut. Aquest àmbit de la ciència desenvolupa suplements dietètics amb un potencial per lliurar una forma concentrada d'un compost bioactiu. Són productes que proporcionen avantatges de salut en la prevenció i el tractament de les malalties no transmissibles, com ara l’obesitat, la diabetis, la hipertensió i la síndrome metabòlica.

La nova càtedra sorgeix de la col·laboració entre el grup de recerca de Nutrigenòmica, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, que té com a objectiu generar coneixement orientat al disseny d'aliments funcionals i nutracèutics capaços de prevenir, endarrerir o pal·liar malalties metabòliques; i la Fundació Uriach, que promou la recerca de la història de les ciències de la salut. La directora de la càtedra és la investigadora Begoña Muguerza.

Els estudiants segueixen les classes a distància

En el context d’excepcionalitat per la Covid-19, la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat, Maria Bonet, ha detallat que des de l'inici del confinament, el 85% dels estudiants han pogut seguir la docència a distància, que s'ha pogut transformar en el 97% dels graus i el 92% dels màsters. Fins 533 membres de la comunitat universitària han seguit el Consell de Govern per streaming.

"El poble tarragoní pioner que vol ser un destí 'Covid-Safe', lliure de coronavirus" "Gran inversió de Ports per reparar els danys del temporal Gloria a l'Ampolla"