Afers Socials confirma que a Tarragona han mort 38 avis en residències per coronavirus

Hi ha 70 avis amb coronavirus que viuen en 8 residències de Tarragona
A les comarques de Tarragona han mort per coronavirus 38 avis en residències de gent gran | cedida

 

La Conselleria de Treball i Afers Socials ha informat aquest dissabte que des del 15 de març han mort per coronavirus almenys 38 persones a residències de gent gran al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A més, segons les dades facilitades per les residències al Departament, hi ha 70 residents confirmats amb Covid-19.

 

En total hi ha 8 residències a la demarcació de Tarragona que tinguin residents confirmats amb coronavirus, com ara la residència Ballús de Valls, on ja han mort almenys 7 persones, la residència Nostrallar dels Pallaresos o la residència de gent gran de Vila-seca.

 

Les dades també mostren que hi ha 141 professionals que treballen en residències que estan aïllats preventivament perquè presenten símptomes de coronavirus. De tots els casos confirmats de residents amb coronavirus —70—, n'hi ha 8 que estan hospitalitzats.

 

Per zones, al Camp de Tarragona han mort 32 avis i concentren els 70 casos positius, mentre que a les Terres de l'Ebre han mort 6 persones en residències i actualment no hi ha cap cas positiu en aquestes instal·lacions, només un que està hospitalitzat.

 

 

634 persones a residències de Catalunya han mort per Covid-19

La demarcació de Tarragona és la segona que menys defuncions ha registrat de persones que viuen en residències de gent gran, 38 morts. En primer lloc hi ha la demarcació de Lleida, amb 34 defuncions. Ara bé, pel que fa a casos confirmats de coronavirus, Tarragona és la demarcació amb la xifra més baixa, amb 70 casos.

 

Pel que fa a les dades a nivell de Catalunya, han mort per coronavirus almenys 634 persones a residències de gent gran. A més, segons les dades facilitades per les residències al Departament, en total hi ha 1.261 usuaris que tenen diagnòstic de coronavirus. Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. A més, 255 residents estan hospitalitzats.