Les millors imatges de la Guerra de Confeti del Carnaval de Reus 2020

Dijous Gras inicia un Carnaval 2021 de mínims tot just un any després de l’última festa popular al carrer

Els diferents pobles i ciutats del Camp de Tarragona han preparat concursos virtuals, exposicions i actes divulgatius per no renunciar a l'esperit de disbauixa d'aquests dies

Dijous Gras enceta, tradicionalment, la programació de Carnaval  arreu dels pobles i ciutats. En aquest sentit, tot just fa un any que el Camp de Tarragona va celebrar la seva darrera festa multitudinària  al carrer abans de l’arribada de la pandèmia i 365 dies després el panorama és ben diferent, ja que el format de les celebracions d’enguany dista molt del de les edicions anteriors.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En la majoria de casos, la cita carnavalera de les principals ciutats del territori es redueix a una mínima expressió i compta amb una forta presència del format virtual. A Tarragona, per exemple, els actes presencials només es duran a terme als comerços i a les escoles. De fet, el Carnaval tarragoní enguany celebra els 40 anys de la seva represa i l’Ajuntament ha volgut dotar els centres educatius de material didàctic per a commemorar l’efemèride.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

També es durà a terme una exposició, un concurs de disfresses i de decoració d'aparadors als comerços i, paral·lelament, per les xarxes socials municipals i 'TAC12' s'emetrà un documental que farà un repàs per la història del Carnaval a la ciutat.

El Cantaval salva el Carnaval reusenc

Reus ja va avançar, a l’octubre, que el Carnaval de 2021 seria de mínims a causa de la situació epidemiològica. Així, la capital del Baix Camp s’ha quedat sense l’arribada del Carnestoltes, les rues, l’Expoprofit i Ball de Mascarots. Només el Cantaval s’ha salvat de la programació habitual i per raons higièniques i de seguretat s’ha adaptat al context per tal de poder commemorar les 10 edicions de l’acte.

En aquest sentit, tal com han explicat els organitzadors, el Cantaval  de 2021 serà estàtic, a la Palma i es durà a terme el proper dissabte dia 13 de febrer, a partir de les 11.30 h. Per promocionar l'acte s'ha gravat una de les cançons que s'han preparat per enguany i que se centra en el Mercat del Carrilet. Tal com s'explica a vídeo, la cançó es va escriure abans del darrer cop de volant del govern de Reus en relació amb l'equipament.

Per altra banda, el Castell del Cambrer acollirà, a partir d'avui, l'exposició ‘Pel febrer, Carnestoltes hem de fer’, que té com a fil conductor la pregunta «com haguéssim gaudit de la festa d'enguany en condicions normals?». L'Ajuntament de Reus, amb col·laboració de la FRAC, han preparat aquesta mostra que es podrà visitar fins al 28 de febrer.

Les imatges de l'ExpoProfit del Carnaval de Reus 2020
Carnaval Reus 2020: La plaça Prim s'omple de gom a gom amb l'Expo-Profit! | Laia

El Baix Penedès celebra la festa des de casa

Les viles del Baix Penedès tampoc s’escapen de la tònica d’un Carnaval de mínims. Així, el Vendrell, Calafell o Cunit, 3 de les poblacions de la comarca que compten amb un Carnaval més emblemàtic, circumscriuen les propostes d’enguany als nuclis familiars i a les xarxes socials. Pel que fa a la capital de la comarca, avui dijous, a partir de les 19.00 h, RTV el Vendrell transmetrà el discurs del rei Carnestoltes, a càrrec del Grup de Teatre Inestable. A més, els més nostàlgics podran reviure a la televisió local la  rua del Carnaval vendrellenc del passat any 2020, que s'emetrà demà divendres 12 a les 21.00 h.

En el cas de Cunit  es duran a terme dos concursos: el de guarniment de balcons amb motius carnavalescos i el de fotografies, que es farà a través d'Instagram i que té un motiu diferent cada dia. En aquest sentit, des del dia 11 fins al 17 de febrer els veïns hauran de penjar fotografies relacionades amb diferents aspectes del Carnaval, com ara les coreografies, les truites, les disfresses, els balcons decorats o els dibuixos de sardines. Els guanyadors s'anunciaran el 22 de febrer.

Valls només aposta pel Carnaval infantil

Per la seva banda, la capital de l’Alt Camp ha suspès tots els actes de Carnaval. Només el Centre Cívic de Valls organitza una nova edició del Carnaval infantil, també adaptat. Així, tot i que no hi haurà rua al carrer, avui dijous, a partir de les 17.30 h, els xiquets i les disfresses seran els protagonistes de la festa a través del canal de Youtube del Centre Cívic  on sa majestat el rei Carnestoltes emetrà un missatge per tots els nens i nenes de la ciutat.

A partir d'aquest moment i fins al 14 de febrer a les 00.00 h, s'obrirà el concurs de disfresses i en el certamen d’enguany s'han establert quatre categories, tres d'individuals i una de familiar, on es premiarà la disfressa més vallenca, la més vírica, la més artesana i la més familiar, on tots els membres que vulguin podran aparèixer disfressats a la fotografia. Cada categoria estarà premiada amb un xec de 50 euros a bescanviar en els comerços associats a Comerç de Valls.

Comparsa de Carnaval de Valls
Fotografia de família de la comparsa vallenca durant la rua de 2019 | Cedida