Exterior del Tinglado 1 al Moll de Costa del Port de Tarragona

Coneix les construccions defensives durant la Guerra Civil al litoral de Tarragona a l'Arxiu del Port

Una exposició, la instal·lació fotogràfica o el Museu del Port, entre les activitats per aquest cap de setmana

El Port de Tarragona organitza noves activitats aquest cap de setmana al Moll de Costa i, la novetat d'aquest, és el convidat a ArxiPortus, organitzat per l'Arxiu del Port on s'invita un investigador que ha fet cerca en les seves instal·lacions o fons per a difondre la seva reflexió vers la tasca o la seva obra. Aquest cap de setmana és el torn d'Adrián Cabezas Sánchez, historiador del Grup de Recuperació i la Investigació d'Espais de la Guerra Civil (GRIEGC) on relata les primeres construccions defensives durant la Guerra Civil, sobretot a partir de l'octubre de 1936.

Es destacarà les obres de fortificació del litoral que van raure en trinxeres  i nius de metralladores. De fet, al litoral de la població de Tarragona n’existien nombroses com
ara: niu de metralladores a la desembocadura del riu Gaià, a Tamarit, quatre a la platja Llarga, dos a la platja de la Savinosa, a platja de l’Arrabassada, al massís rocós de
la platja del Miracle, entre altres. Avui dia, encara se'n poden veure alguns al llarg del litoral tarragoní. Aquest tema, més ampliat, es pot trobar al llibre editat pel Port de Tarragona: La defensa de la costa a la província de Tarragona durant la Guerra Civil (1936-1939).

Agenda d'activitats al Moll de Costa del 5 al 7 de febrer

  • 'Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’ de Ricard Martínez Una instal·lació fotogràfica a la façana de l’Arxiu del Port (plaça dels Carros cantonada amb carrer d’Anselm Clavé) amb un panell explicatiu a peu de carrer. Un retrat de l’edifici a través del temps, que es pot veure fins a l’estiu de 2021.
  • ArxiPortus  convida a... Adrián Cabezas Sánchez, autor de treballs sobre els nius de les metralladores de la Guerra Civil al litoral tarragoní i també aporta informació sobre el que encara es conserva actualment. 
  • El Museu del Port al Tinglado 2. Entrada gratuïta. De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat
  • Educa Digital. El Museu ofereix al món educatiu els seus tallers més emblemàtics, de forma digital, al voltant del Port i de la mar. Activitats amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat. 
  • Fem memòria. El Museu del Port busca la vostra col·laboració, des de les xarxes socials, per completar l'arxiu de fotografies històriques del seu fons @museuporttarragona

Exposicions

  • Un color porta a l’altre’ de Marta Balañá. Tinglado 1. Entrada lliure. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat.