Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Adif adjudica dos contractes per avançar en el Corredor del Mediterrani a Catalunya

S’han adjudicat per un total de 82,5 milions d’euros
El Corredor del Mediterrani s'endú bona part de les inversions previstes. | Arxiu

 

El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat, durant la seva darrera reunió, l’adjudicació de dos contractes de subministrament de materials per 82,5 milions d’euros, amb l’objectiu d’avançar en la implantació de l’amplada de vies estàndard al Corredor del Mediterrani al seu pas per Catalunya.

 

Es tracta dels contractes per al subministrament d’aparells de via per al tram entre Castellbisbal, al Vallès Occidental, i Vila-seca, i de travesses per a la instal·lació del tercer carril entre Castellbisbal i Martorell, segons ha informat l’entitat pública aquest dijous, 31 de gener, a través d’un comunicat.

 

Els aparells de via són dispositius que permeten bifurcar les vies, i són imprescindibles per a la correcta execució del projecte d’implementació de l’amplada internacional en el tram mitjançant la instal·lació d’un tercer carril.

 

El primer contracte suma 73 milions d'euros

El primer contracte, que comprèn el subministrament de dispositius interoperables d’amplada convencional i internacional, s’ha dividit en tres lots. El primer d’aquests va destinat al tram entre Castelbisbal i Martorell, que s’ha adjudicat a l’empresa Amurrio Ferrocarril y Equipos per un import de 23,8 milions d’euros. El segon lot correspon al trajecte entre Martorell i Sant Vicenç de Calders, i s’ha adjudicat per 24 milions d’euros a la companyia Duro Felguera Rail. Finalment, el tercer lot, que comprèn el tram entre Sant Vicenç de Calders i Vila-seca ha sigut adjudicat a l’empresa Jez Sistemas Ferroviarios per un import de 25 milions d’euros.

 

D’altra banda, el segon contracte contempla el subministrament i transport de 65.000 travesses aptes per a tres fils, amb les seves corresponents subjeccions i 8.000 travesses monoblocs polivalents per a tipologies de carril de 54 i 60 quilos per metre. Aquest segon contracte s’ha adjudicat per 9,6 milions d’euros a la Unión Temporal de Empresas (UTE), formada per les companyies Drace Infraestructuras i Travipos.

 

També et pot interessar...

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris