Aena decideix no desplegar el sistema de vols sense controlador aeri a l’Aeroport de Reus

La mesura estava prevista per al juliol del 2018 però finalment l’operador aeroportuari ha fet marxa enrere
Imatge d'arxiu de l'aeroport de Reus | Redacció
 

L’Aeroport de Reus no disposarà del sistema de vols sense controlador aeri. La mesura s’havia plantejat per a tots aquells aeroports que no estan oberts les 24 hores del dia per tal de permetre vols, com ara els de trasllat d’òrgans, sense la presència de personal a terra ni a la torre de control. Segons informa el Diari Més, Aena ha renunciat a la seva aplicació ja que «no es veu viable la implantació dels requisits tècnics per a la realització d’operacions sota regles de vol instrumental, sense controlador, i fora de l’horari de servei de trànsit aeri de l’Aeroport de Reus».

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Cal recordar, que la mesura estava prevista per al juliol del 2018, ara fa més d’un any, en relació al desplegament del Reial Decret 703/2016 que permetia a tots els aeroports de l’estat sense un horari operatiu les 24 hores del dia a rebre vols d’assistència mèdica urgent i de trasllat d’òrgans. 

Malgrat això, l’aeroport de Reus no compleix amb alguns dels requisits que s’han de complir i s’haurà de continuar utilitzant el sistema actual, dins l’hora de servei de trànsit aeri. Amb tot, Aena indica que es continuarà estudiant la possibilitat de realitzar aquest tipus de vols fora de l’horari habitual, sense entrar en detall quines són aquestes opcions.

Els controladors aeris són els encarregats de dirigir el trànsit de les aeronaus en l’espai aeri i en els aeroports, de manera segura, ordenada i rápida, autoritzant els pilots amb instruccions i les informacions necessàries. En els vols instrumentals, quan no hi ha un controlador aeri, el pilot es limita a notificar amb èxit les maniobres una vegada que s’han realitzat. A l’aeroport de Reus, en diferents ocasions els operadors han cobert, de manera voluntària, jornades de guardia per facilitar el trasllat d’òrgans entre centres hospitalaris.

Els turistes afectats per la fallida de Thomas Cook tornen cap a casa

La fallida econòmica de la companyia britànica Thomas Cook va obligar a cancel·lar un total de 28 vols que l'agència tenia previst operar a l'Aeroport de Reus entre el setembre i fins a l'11 d'octubre. Alguns dels turistes que es trobaven en terres catalanes han començat a ser repatriats per altres companyies o a través de vols xàrter del govern britànic. Precisament, durant el dia d'avui està previst que surtin 4 vols des de l'aeroport de Reus d'un total dels 23 programats en tot l'Estat espanyol en l'operació tornada de Thomas Cook.

Mentrestant, el sector hoteler de la Costa Daurada ha explicat que fins a 2.000 turistes no podran gaudir de la seva estança a la Costa Daurada a causa de la fallida de la companyia britànica. 

"🔴 Noves dades oficials: El preu dels lloguers a TGN és inferior al que es pensava" "♻ «Ens juguem el nostre mode de vida»: el moviment ecologista pren avui el carrer a TGN"