Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Aena declara l’aeroport de Reus com a «estacional» per «poder contractar personal a l’estiu»

La companyia assegura que aquest canvi no afecta la possible arribada de nous vols a l’hivern
Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Reus | CEDIDA

 

 

Aena ha canviat la denominació de l’Aeroport de Reus i l’ha declarat com a «estacional». Segons fonts de la companyia la modificació és per «poder contractar personal temporal a l’estiu» i evitar situacions d’excessiu volum de feina dels treballadors fixes, com ha passat en algunes ocasions. Asseguren però, que la decisió no tindrà conseqüències pel que fa a l’arribada de vols en temporada baixa i que la instal·lació «està a disposició del territori» per rebre turistes tot l’any. En canvi, la CGT ha alertat que el canvi pot afectar la plantilla actual a mitjà termini «amb algunes propostes de prejubilacions» o que alguns empleats vagin a l’atur a l’hivern.

 

Segons expliquen des d’Aena, la decisió «no ha de repercutir en la plantilla actual» i afirmen que es contractarà personal «en l’època que fa falta», en referència a l’estiu. Els sindicats, de fet, havien denunciat sovint que el volum de treballadors era escàs per assumir l’increment de passatgers i de vols que arriben a l’aeroport de Reus en temporada alta i que això els impedia fer els descansos que els hi pertocaven. Per la companyia pública, amb la incorporació de treballadors temporals, la situació es resoldrà.

 

 

NOVETAT! Descarrega’t gratis al teu mòbil l’aplicació Android de Tarragona Digital i llegeix totes les notícies de Reus!

 

La decisió pot generar problemes, segons la CGT

Pel que fa a la situació laboral dels treballadors actuals, el canvi en la denominació comporta algunes modificacions, que van ser aprovades per unanimitat pel comitè d’empresa, format per representants d’UGT, CCOO i la CGT. El secretari de la CGT a Reus, Miguel Moya, assegura que el representant del seu sindicat va rebre «pressions de molts treballadors» perquè hi votés a favor, però segons el seu parer la decisió generarà problemes al personal d’aquí a un temps. «Que es converteixi en estacional no és cap garantia ni pel futur de la instal·lació ni pels llocs de treball», avisa. A més, Moya adverteix de possibles prejubilacions o que alguns empleats passin a ser fixos discontinus, fet que els deixaria a l’atur a l’hivern. Per la seva banda, Aena rebutja aquesta visió.

 

En un comunicat, la secció sindical de la CGT a l’aeroport de Reus ha alertat que la nova denominació «pot suposar l'empitjorament de les condicions laborals de la plantilla, i posar en risc els llocs de treball i la viabilitat del mateix aeroport». Moya apunta que és la constatació que «Aena aposta per l’aeroport de Girona» i deixa el de Reus «malparat».

 

 

També et pot interessar: 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris