Imatge de la façana del rectorat de la URV

Els alumnes de grau de la URV que no tinguin el nivell B1 d'idiomes ja poden sol·licitar el seu títol

La universitat ha enviat una carta als estudiants on explica la situació, i els dóna indicacions per a l'obtenció del diploma

Des d’aquest mes de març, l’obtenció del nivell B1 d’una llengua estrangera deixa de ser un requisit indispensable per obtenir el títol de grau a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Tal com transcendia fa tot just una setmana, la universitat ja no exigirà l’idioma, com a condició per al títol, sinó que constarà com a mèrit a l’expedient de cada alumne.

Ara, els estudiants que hagin superat totes les assignatures del grau cursat i no tinguin acreditat el requisit del B1, podran sol·licitar el títol sense cap mena d’impediment. «Cadascun d’aquests estudiants han rebut una carta on se’ls explica la situació i se’ls dona indicacions per a l’obtenció del títol», explicava Maria Bonet, vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat. Tota la informació sobre l’obtenció del títol també és a la web de la URV.

La URV s'equipara a les universitats catalanes

Segons Maria Bonet, la nova mesura aprovada pel Consell de Govern de la Universitat equipara la Rovira i Virgili amb la resta de les universitats públiques catalanes. «Hem analitzat la situació de l’exigència del nivell B1 en la resta de les universitats públiques del sistema català i hem comprovat que en la majoria d’elles no s’obliga a acreditar el nivell de llengua estrangera per obtenir el títol», apuntava la vicerectora.

Cal recordar que, a la URV, més de 700 alumnes que havien finalitzat els seus estudis no s’havien titulat per no haver demostrat el nivell B1 de llengua estrangera. «Hem corroborat que la impossibilitat d’acreditar aquest nivell els ha impedit l’obtenció del títol», remarcava Bonet, i afegia que «aquesta exigència no pot ser un impediment per al futur professional dels nostres graduats».

Maria Bonet, vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat de la URV
Maria Bonet, vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat de la URV | URV

 

Els estudiants amb el nivell B1 el podran acreditar

Els estudiants que ja tenen el nivell B1, o un nivell superior, podran aportar-lo a la secretaria del seu centre per tal que es faci constar a l’expedient acadèmic. En aquest sentit, la vicerectora apuntava que «aquest canvi de caràcter administratiu no ha d’afectar en cap cas la necessitat i l’exigència personal de conèixer llengües estrangeres».

Per a Bonet, «és una prioritat promoure i millorar el nivell de llengua estrangera dels nostres estudiants, perquè impacta directament en la futura inserció laboral, sobretot en les feines més qualificades, i és indispensable per accedir al coneixement universitari, a la recerca i a la innovació científica».

També et pot interessar: