Fins a sis setmanes d'espera per a fer l’examen pràctic de conduir al Camp de Tarragona

Les autoescoles tarragonines compten amb onze examinadors i calculen que en falten un mínim de cinc més
Denuncien la llarga llista d'espera que hi ha per treure's el carnet | CatalunyaDiari.cat

 

A l’àrea metropolitana de Tarragona, les persones que desitgen examinar-se de la part pràctica per obtenir el permís de conduir, han d’esperar entre cinc i sis setmanes. Des del 2013, les autoescoles catalanes pateixen una falta de personal administratiu i examinador provocant, així, una situació de col·lapse al sistema d’exàmens.

 

Des de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona s’ha demanat a la Direcció General de Trànsit i al Ministeri d’Interior que «es donin els mitjans necessaris per a millorar l’estat en què ens trobem». Si més no, així ho afirma el seu president a TarragonaDigital, Carles Oliver, qui afegeix que «volem que l’Administració prengui consciència que nosaltres vivim d’això».

 

Els alumnes de Tarragona, Reus i Tortosa tarden fins a sis setmanes en examinar-se

La precarietat del sistema actual indica que hi ha una falta de personal suficient a les Prefectures Catalanes. Actualment, més de 50.000 alumnes estan pendents d’examinar-se a Catalunya i són moltes les limitacions que s’acumulen en les seves capacitats, tant laborals com socials. «Els alumnes de Tarragona, Reus i Tortosa tarden fins a sis setmanes en examinar-se de l’examen pràctic de conduir», afirma el president de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona, Carles Oliver.

 

A principis d’any, la demarcació tarragonina comptava amb 11 examinadors i se n’hi van afegir dos per tal d’amainar la situació. Tot i així, Carles Oliver argumenta que «el nostre estat no ha millorat en absolut» i que «haurien de venir, com a mínim, cinc examinadors més».

 

«Ho demanem perquè és imprescindible, no per gust»

«No demanem que hi hagi exàmens cada setmana com fa set o vuit anys enrere, sinó que n’hi hagi un mínim de dos al mes» destaca Oliver, qui afegeix que «ho demanem perquè és imprescindible, no per gust».

 

Amb l’emblema ‘AutoSOScoles’, les autoescoles catalanes han realitzat aquest matí de dimarts, 16 de juliol, una concentració d’automòbils al voltant de la seu de la Delegació del Govern a Barcelona. Tot amb l’objectiu d’afrontar el problema dels exàmens demanant un augment de capacitat diàries a les Prefectures.