La CEPTA s'ofereix per assessorar a les empreses de Tarragona davant un probable Brexit dur

La sortida del Regne Unit del conjunt de la Unió Europea està prevista per al pròxim 31 d'octubre
La CEPTA és la Confederació d'Empresaris de la Província de Tarragona | Àngel Ullate

 

«El Brexit és una gran nebulosa: ningú sap exactament què passarà», responia el president de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), Juan Gallardo, en una entrevista amb TarragonaDigital.com publicada durant el primer trimestre d'aquest 2019. Poc ha canviat la situació des de llavors, però una nova data s'albira al calendari: el 31 d'octubre. És el dia on expira el compromís del Regne Unit per abandonar la Unió Europea, sigui per la vida pactada, sigui per la via unilateral.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Davant aquest escenari incert i la possibilitat existent que aquest Brexit sigui dur —és a dir, sense cap acord amb Brussel·les que el suavitzi en les formes—, la CEPTA entén que «el futur de les empreses de les comarques de Tarragona que tenen interessos al Regne Unit pot veure's modificat» per aquesta decisió, i ha decidit posar en marxa un servei d'assessorament especial a les empreses i associats del territori, l'anomenada 'Línia Brexit'.

La Comissió Europea; 780 milions d'euros «a disposició dels perjudicats per un Brexit dur»

L'objectiu del servei és «facilitar informació a les empreses de tot el que pugui ser útil per a la seva activitat, relacions comercials i els seus treballadors al Regne Unit», i aconseguir «protegir els interessos de les companyies tarragonines amb interessos en aquesta zona». Aquesta 'Línia Brexit' es pot consultar per correu electrònic (serveis@cepta.es) i a través del telèfon 977 21 19 66.

La CEPTA recorda que, davant l'escenari comercial, empresarial i polític que està per venir, la Comissió Europea ha posat a disposició un paquet de 780 milions d'euros «a disposició dels perjudicats per un Brexit sense acord», una hipòtesi que cada cop es veu amb més probabilitat al cor d'Europa.

També et pot interessar

"✈BONES NOTÍCIES: Noves xifres positives per a l'Aeroport de Reus!" "🛳 CRÒNICA: «La nova terminal, la ZAL i el Corredor», el Port de TGN es reivindica"