Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Salut cessa al gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona

El doctor Roger Pla havia estat al capdavant del càrrec des del març de 2016

El passat 31 d’agost el doctor Roger Pla, actual gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, va saber que no seguiria ocupant més el seu càrrec. Segons ha confirmat el CatSalut a aquest mitjà, el cessament d’aquest cirurgià, que ocupava el càrrec des de 2016, respon als canvis duts a terme en diferents àmbits del Departament de Salut, amb motiu del canvi de govern a Catalunya. Salut li ha agraït la feina feta al capdavant de la Regió Sanitària i ha dit que estan a l’espera que el cessament es faci públic al BOE. Fins que això no passi, no es publicarà el nom del nou gerent.

 

Cessament del doctor Roger Pla

 

El CatSalut ha desmentit els rumors que han aparegut en diversos mitjans aquests dies sobre un possible cessament motivat per la visió d’aquest doctor sobre la gestió dels dos centres hospitalaris de referència al territori: l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Pla havia proposat unificar els dos centres, mantenint les dues seus, per incrementar el grau d’especialització i resolució de les diferents especialitats, és a dir, millorar l’eficiència i potenciar en cada centre aquella especialitat que millor se li dóna. Unes declaracions que havien aixecat polseguera a banda i banda del territori.

 

El cessament arriba també en un moment complicat pel panorama sanitari reusenc. La ciutat es troba en negociacions per cedir el seu hospital a la Generalitat, qui es va comprometre a fer-se’n càrrec a partir del primer trimestre d’aquest 2018. De moment, cap gest en aquest sentit. El pacte signat entre el consistori i l’exconseller de Salut, Toni Comín, preveu la creació d’un consorci públic amb representació d’un 45% del govern municipal i un 55% de la Generalitat per  gestionar el centre.

 

Un metge de família, possible substitut de Pla

Fonts pròximes a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, consultades per TarragonaDigital, apunten que el metge de família Ramon Descarrega podria ser el nou gestor. És metge del Centre d’Atenció Primària d’Alcover i durant set anys, fins al 2015, va ser director de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Alt Camp Oest. 

 

Plataforma per una sanitat pública reivindica una millora del sector 

La plataforma tarragonina per una sanitat pública, creada recentment, ha fet arribar un comunicat amb motiu del cessament del doctor Pla. Segons aquesta plataforma el problema «no és de noms, sinó de model» i considera que «amb o sense Roger Pla els dèficits continuaran». La Plataforma assegura que tornarà a demanar una reunió amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, per conèixer quins són els plans del govern pel que fa al sector sanitari a Tarragona. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris