El Claustre de la URV exigeix l'aprovació d'una llei d'amnistia pels presos catalans condemnats pel Suprem

L'òrgan de govern de la universitat tarrragonina també ha instat a les institucions a investigar les intervencions policials durant la setmana dels aldarulls
Moment de la votació al Claustre de la URV que s'ha dut a terme aquest dijous, 24 d'octubre. | URV

El Claustre de la Universitat Rovira i Virgili ha aprovat el 'Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política' en la sessió extraordinària d'aquest 24 d'octubre, amb 58 vots a favor, 18 en contra, 2 en blanc i 1 abstenció.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Al document, l'òrgan de govern del centre tarragoní ha exigit «la posada en llibertat immediata de les persones injustament condemnades o en presó provisional, el sobreseïment de tots els processos penals i administratius relacionats». La URV ha considerat que «la redacció i aprovació d'una llei d'amnistia és la via preferent per reprendre el camí del diàleg». 

«Rebutja la repressió de l'estat espanyol»

Així mateix, la Rovira i Virgili s'ha posicionat sobre els aldarulls de la setmana de la sentència del Suprem i ha assegurat rebutjar «la repressió de l'estat espanyol i la violència policial, que ja ha ocasionat greus lesions a manifestants» i ha instat «a investigar si s'han emprat mètodes prohibits en diferents normatives, pròpies i internacionals».

Per últim, el Claustre de la Universitat Rovira i Virgili ha reiterat la seva «convicció que en una cultura democràtica no hi ha altra via per a la solució dels conflictes i les diferències polítiques que el diàleg, la negociació i el respecte a l'expressió democràtica de la voluntat popular». 

"⛈ «Tornarà a passar!»: els experts valoren les causes dels aiguats que han arrassat TGN" "✈ L'Aeroport de Reus incrementa un 11% els vols al Regne Unit en ple procés del Brexit"