La construcció del synchrolift al Port de Tarragona avança més ràpid del que es preveia

El Port de Tarragona, referent al Mediterrani en projectes de 'Project cargo'
El muntatge del synchrolift del Port de Tarragona avança ràpidament | Port de Tarragona

La construcció del synchrolift en el moll de Cantàbria del Port de Tarragona s'ha avançat en un mes als terminis d'execució previstos. En un comunicat aquest divendres, l'Autoritat Portuària ha explicat que l'empresa URSSA ja ha rebut en les instal·lacions portuàries les últimes bigues necessàries per a la construcció de l'elevador gegant.

La companyia ha realitzat més del 60% de l'armat i de la soldadura, i ja ha començat els treballs de neteja aquesta mateixa setmana, per la qual cosa, si tot continua funcionant a aquest ritme, l'enclavament veu «probable» que les maniobres de transport s'avancin al mes d'agost.

Un synchrolift és una estructura metàl·lica de grans dimensions per a aixecar embarcacions fora de l'aigua per a la realització de tasques de manteniment o reparació amb una capacitat d'elevació de 15 megatonelades.

Aquest elevador de vaixells comptarà amb un total de 32 peces i estarà format per blocs intermedis de dimensions de 25 x 70 x 3 metres i d'unes 700 o 800 tones cadascuna, que acabaran conformant una estructura de 2.428 tones.

El Port de Tarragona es posiciona com un dels ports de referència en 'Project cargo'

Des del Port de Tarragona asseguren que la construcció i assemblatge d'un projecte de 'Project cargo' —transport de gran equipament pesat o complex— és d'alta especialització, i que es pot allargar fins a 12 mesos, requerint grans calats, mà d'obra especialitzada i un procés molt exigent en el moment de la càrrega del vaixell.

Pel que fa a aquest projecte amb col·laboració amb URSSA, reforça el tràfic de 'Project cargo' del Port de Tarragona i l'ajuda a posicionar-se com un dels ports de referència del mar Mediterrani pel que fa a l'exportació de càrregues especials. 

El Port compta amb infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d’estiba qualificat per aquest tipus d’activitat i faciliten que grans estructures siguin fabricades o muntades a l’aire lliure als molls per ser, posteriorment, carregades directament en vaixells especials amb destinació a ports de tot el món.

Les peces arriben per transport especial de carretera des del País Basc fins al Port de Tarragona. El synchrolift, un cop muntat, serà embarcat amb destinació Algèria.

"Exhaurides les entrades d'aquesta l'activitat gratuïta del Port de Tarragona" "Adif avisa: «Importants» afectacions al servei de Rodalies per obres aquest estiu"